Атанас Атанасов с тежко обвинение към Калин Стоянов: Скоро ще извадим един други снимки…

България отблизо
Сигурно ще дойде време да видим едни други снимки. Информацията, с която разполагам е, че Калин Стоянов се познава с тези хора от 2016 г., ще му дойде времето и на това.

Така съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов коментира скандала в МВР и изтеклите снимки на главния секретар Живко Коцев.

 

По това дело, което е образувано за „Митници“, на този етап не съм видял публично да има доказателства за контрабанда. И цялата тази история прилича много на черен предизборен пиар, който цели да ни компрометира като политическа сила, заяви Атанасов.

 

Видях въпросните снимки, не е моя работа да ги коментирам. Не е моя работа да коментирам кой къде се снима, аз знам къде се снимам и не сте ме виждали на такива снимки, допълни още той.

 

Проблемът тук е в друго – къде са доказателствата за извършена престъпна дейност. Всичко това е навързано с цел компромати, тъй като идват избори. За морала трябва да питате този, който е на снимките, не мога да коментирам.

 

Има обаче един друг важен въпрос, който поставяме многократно, включително премиерът Денков е изпратил сигнал – че е оказан натиск върху главния секретар Коцев да подаде оставка не от кой да е, а от главния прокурор и от министъра на вътрешните работи. Оказването на натиск да пропуснеш или извършиш нещо против волята ти е престъпление, и то тежко, наказва се с 6 г. лишаване от свобода, допълни Атанасов.

 

При всички тези обстоятелства, при нашия протест като политическа сила, Калин Стоянов е част от новия Министерски съвет, който изобщо не беше съгласуван с нас. Бяха направени внушения в тази посока, но с нас никой не е коментирал този състав на правителство, заяви лидерът на ДСБ.

 

Главчев не се свърза с нас, не сме водили нито един разговор, допълни от своя страна Кирил Петков.

 

Въпреки сигнала към съдията, който може да  разследва главния прокурор, в който беше не само описан главния прокурор като бухалка, но и Калин Стоянов като част от хората, които са използвали натиск върху Живко Коцев, това за нас показа пълна провокация от новия премиер.

 

Пеевски и Борисов си наредиха кабинет с една единствена цел за Калин Стоянов – най-вероятно да покрива злоупотреби и купен вот на следващите избори. Той ще бъде използван като инструмент от Пеевски и Борисов, това е нашето предположение, за купен вот, манипулиран вот, каза Петков.

 

Съпредседателят на ПП призова хората да излязат масово да гласуват, за да нямат такова значение всички тези машинации.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *