Движение „Бузлуджа“ в БСП с апел за обединение на всички леви сили в единен съюз

България отблизо

Идейно движение в БСП „Бузлуджа“ излезе с апел за обединение на всички леви, лявоцентристки и патриотични политически сили в единен ляв съюз за участие в предстоящите предсрочни парламентарни и европейски избори на 9 юни.

„Само така ще създадем реална социална политическа алтернатива, която ще се противопостави на вредната за България „сглобка“ между партийните представители на икономическото и криминалното задкулисие, на безкрайното продължение на десния, диктуван от чужди сили, Преход, пишат в апела си социалистите от Движение „Бузлуджа“. – Целта на политическия ляв съюз е защитата на интересите на хората на наемния и интелектуалния труд, на работещите бедни, на малкия и средния бизнес и кооперациите, на пенсионерите за премахване на тежките социални и регионални неравенства, за връщане ролята на държавата като регулатор и гарант на правата на българите срещу безчинствата на монополите и корпоративния диктат. За гарантиране на демокрацията и свободата. Срещу подмяната и кражбата на вота на българските граждани, срещу цензурата и опитите за пренаписване на историята, унищожаването на родолюбието, традициите и историческата памет, срещу опитите за реабилитация на фашизма и манталитета на слугинаж във външната и вътрешната политика“.

В апела си социалистите от Движение „Бузлуджа“ са категорични, че естествената роля на инициатор и мотор на този ляв съюз е на най-старата и масова лява партия БСП.

„Да изоставим вождизма и разделението в името на общата ни цел. Историческото време ни притиска. Нужни са смели решения и политическа отговорност, призовават те. – Само заедно, честно и всеотдайно, с обща листа, с обща кампания и ясни социални послания ще върнем доверието на гражданите. Време е за Единство. Време е за единение на лявото, в което да влязат всички, които милеят за социална справедливост и солидарна държава. Заедно да създадем левия съюз на България. Да не повтаряме грешките на нашите предшественици от 1923 г. – комунисти, социалдемократи, земеделци, които, разединени, не се противопоставиха на реакционните сили, бяха разгромени поотделно, беше приет фашисткият Закон за защита на държавата, бяха забранени политическите партии и печатните им издания. За да не допуснем нов деветоюнски преврат на дясната „сглобка“ срещу българския народ и държавност„.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *