Атлантици ревнаха: Кой нареди черната кутия да се чете от Русия? Военни от „Граф Игнатиево“ им отговориха!

България отблизо

Недопустимо е РСК МиГ да разчита данните от черната кутия на катастрофиралия МиГ29 – компанията е извършител на ремонта на самолета и ако е имало неизправност, може да укрие тази информация.

Такава позиция изразиха от Атлантическия съвет на България във връзка с решението на българските власти кутията да бъде предадена на руската страна.

„Не виждат ли ВВС възможен конфликт на интереси в ситуация, в която ремонтиращият орган ще проверява дали ремонтираната от самия него машина е работила нормално? Икак можем да сме уверени, че РСК МиГ ще предадат на ВВС цялата информация, ако са открили, че в нея има и данни, които сочат към недобро качество на ремонта и поддръжката?“ – посочват атлантиците.

От организацията напомнят, че Русия официално обяви България за свой стратегически враг като член на НАТО, и питат може ли да се поверява чувствителна информация на държава, която се е самообявила за вражеска.

„Сутринта министърът говори пред БНТ, че ще се търси съдействие от Украйна и ще искат от производителя на тази „черна кутия“, който е завод от Украйна, да им доставят нов оригинален лентов кабел за да извлекат информацията, защото този в кутията бил повреден. А точно на този Миг-29, тя била производство на Украйна. 20 мин. по-късно същият министър заяви по телефона за Нова ТВ, че ще изпратят цялата „черна кутия“ в Украйна за да може производителят да разчете записите.“ – напомнят от АСБ.

От организацията напомнят, чеза разлика от Русия, Украйна е партньорска на НАТО държава, и питат кой е разпоредил вместо да бъде поверена на партньор черната кутия да се изпрати в Русия.

„Кой се уплаши от това, че Украйна, а не Русия ще съдейства за разследването? (…) КОЙ нареди? пРезидента или подчинените му лично премиер и министър на отбраната? Или Кремъл и Петата колона на Русия в България задействаха цялата верига от зависимости и подчинения в България?

„Къде ви е офицерската чест „натовски“ генерали?“ – питат още атлантиците.

„За нас е ясно, че маските вече паднаха и с всеки ден става все по-видима, за по-голямата част от българското общество, грозната истина запленената от Русия българска държава и в частност Българската армия. За какъв суверенитет, за каква национална сигурност можем да говорим, когато сме превзети отвътре?! Без бой.“ – заключават от АСБ.

Послепис от военните:  Само на атлантиците не е ясно, че заводът в Украйна е подизпълнител на руския самолетостроителен концерн МиГ. И само в Русия имат експерти, които да разчитат черни кутии, произведени по тяхна технология. Няма значение къде са произведени. Дали в Украйна или някъде другаде. Украинците само сглобяват черните кутии, но лицензът за производство е руски.

Така че ако някой може да разчете данните от черната кутия, без да ги изтрие завинаги, това са експертите от руския концерн.

Българските военни от базата „Граф Игнатиево“ най-добре знаят това. И поради тази причина казаха, че черната кутия от самолета на загиналия майор Терзиев трябва да се даде на руски специалисти. Ако искаме да се доберем до истината.

А на отново, за кой ли път, да бълваме идеологически абракадабри, които нямат нищо общо с действителността.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *