Социолог: Служебното правителство разнищи ГЕРБ и хората вече го искат за редовно!

България отблизо

„Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното и хората вече го искат за редовно. Одобрението за Румен Радев също расте, има добри шансове за втори мандат“.

Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов“ социологът и член на Стратегическия съвет за развитие при президента Живко Георгиев.

„Битката е вече на друго равнище. Появиха се нови формации, които веднага влизат в клуба на средните по подкрепа. Няма да имаме скоро партии с 30-35%“, каза още той.

Според него скандалите няма да изиграят голяма роля в тези избори, те са в периферията на общественото внимание. А истинската кампания не тече в публичното пространство.

„Не виждам по-висок градус на скандалност, изборите ще бъдат по-нормални от гледна точка на политическата комуникация“, коментира той.

По думите му спойката на едно ново правителство е обединението срещу ГЕРБ.

„Не мисля, че ще е проблем да се създаде правителство в следващото НС. „Има такъв народ“ се възприема еднозначно като един от финалистите на предсрочните избори. ГЕРБ се е устремил към 20-те %. Почти всички останали партии запазват позициите си или бележат ръст“, заяви Живко Георгиев.

„ГЕРБ е по-изолиран и по-нежелен за комуникация партньор от всеки друг, както и патриотите“, смята социологът. ДПС и ВМРО също са сред най-изолираните.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *