Атлантическият съвет с ултиматум към областните управители: Веднага съборете Паметниците на съветската армия в България. Те са обида към демократичния свет!

България отблизо
Атлантическият съвет на България призова в отворено писмо областните управители на Пловдив и област София да предприемат действия за премахване на ”паметниците, които прославят Червената армия като освободителка”.

Затова паметниците, които прославят Червената армия като освободителка не са нищо повече от пропагандни инсталации на обявения за престъпен комунистически режим.

 

Днес те служат като фетиши на защитниците на Путиновата агресия срещу Украйна и на хибридната война, която от години Кремъл води срещу демократичния свят, в това число и срещу България, се казва в писмото.

 

Според тях премахването трябва да стане преди местните избори, „за да може въпросите, свързани с миналото, да не помрачават изборната кампания“ и да бъде насочена към проблемите и решенията на градовете.

 

Паметниците, които прославят Червената армия, са пропагандни инсталации на обявения за престъпен комунистически режим, твърдят  атлантиците.

 

Столична община е взела решение за демонтаж на т.н. Паметник на Съветската армия още през далечната 1993 г. и през март т.г. то бе потвърдено, припомнят атлантиците.

 

Община Пловдив взема подобно решение на 10 април 1996 г.

 

И в двата случая тогавашните правителства, представяни от областните управители не допуснаха тези решения на местните парламенти да се приведат в действие.

 

По това време България е подложена на огромен натиск от Москва, но днес положението е съвсем различно, се казва в писмото.

 

Писмото е изпратено до областните управители на област София и Пловдив, до премиера, до външния министър.

Б.Р.

Ето и кои членуват в Атлантическия съвет, учреден 2017 година:

На 15 юни е учреден „Атлантически съвет на България“, съобщават от организацията. Сред учредителите й са бившите служебни министри на отбраната Велизар Шаламанов и Тодор Тагарев. Съучредители са и богословът доц. д-р Дилян Николчев, както и активистите Манол Глишев, Христо Анастасов, Кирил Чуканов.

В съобщение за новосъздадената неправителствена организация се посочва, че съветът е сдружение е „общност на граждани, обединени в подкрепата си за евроатлантическия избор и път на България, които са последователни демократи, активни общественици и доказани експерти в различни области на обществено-политическия, икономическия, научния и културен живот на страната ни“.

Атлантическият съвет си поставя няколко основни програмни цели, някои от които са укрепване на ролята на България в НАТО и ЕС като достоен партньор и надежден съюзник, пресичане на политическото влияние и пропагандна агресия на чужди държави срещу България, отхвърляне и нетърпимост към всички незаконни и антиконституционни действия и прояви на българските институции като несъвместими със свободата и демокрацията, става ясно от съобщението.

В Управителния съвет влизат преподавателят в Нов български университет доц. д-р Антоний Гълъбов, който заедно с Димитрин Вичев са съпредседатели на организацията. Членове на съвета са – доц. д-р Александър Йорданов, БАН, председател на 36-о Народно събрание, посланик; Атанас Славов, д-р по право, преподавател в Софийския университет; Георги Мишев, експерт, международни отношения и право, член на УС на „Движение Обществен натиск“; гл. ас. д-р Георги Цветков, преподавател по национална сигурност, Военна Академия „Г. С. Раковски“; проф. д-р Евелина Келбечева, историк, преподавател в Американския университет в България, Благоевград; доц. д-р Методи Андреев, преподавател в Университет по АСГ, депутат в 38 и 43-то НС; доц. д-р Момчил Дойчев, политолог, преподавател в Нов български университет; Олена Коцева, д-р по филология, председател на Сдружение на украинските организации в България „Мати Украина“; Генерал-майор о.р. д-р Съби Събев, национален военен представител на България във Военния комитет на НАТО 2002-2004.

 

Tagged

6 thoughts on “Атлантическият съвет с ултиматум към областните управители: Веднага съборете Паметниците на съветската армия в България. Те са обида към демократичния свет!

  1. НАЙ учтиво моля да прочетете внимателно тази публикация …………….Атлантическия съвет който се представя е учреден от ХАРД – фашистите Велизар Шаламанов и Тодор Тагарев ……“ ТЕ “ двамцата са завършили висшето военновъздушно училище във долна митрополия и се се съдирали от рев по СССР още от ученици – КОМСОМОЛЦИ а и като офицери – комунисти ………с възгласи : да живее “ БКП и нейната сестра КПСС “ “ ДА живее СТАЛИН , СТАЛИН , СТАЛИН ….смърт на империализма „………..
    „вечна дружба между БКП и КПСС “ и много други подобни !След тях се нареждат куп полковници и генерали от същото училище ………….най лошото е че сред тях се нареждат един куп от ЮДЕО- хазари обичащи да се наричат ЕВРЕИ като Ф. димитров …Ел. Поптодорова , Соломон Паси и българи и т. н. колаборационисти като Александър Йорданов чиито роднини са били преди 1944 г отявлени фашисти !

    1. Браво Маринчо!
      Цитирал си куп идиоти-приспособленци.
      Но има още много като тези малоумници начело с Тиквата.

  2. Не вярвах, че толкова много хабилитирани ИДИОТИ има в горкото ни Отечество, готови да рушат и заедно с това да претендират, че са демократи и либерали. Явно ФАЩ имат много пари, за да осигуряват издръжката на този ИЗМЕТ, друго определение за тях НЯМА. Посочете ми, ако все пак може да ми възрази, някое лице от списъка на тези ИЗРОДИ, поне едно име на ЧИТАВ човек. Аз такъв не видях, по-скоро видях варненското олицетворение на думата „ОТВРАТ“ – доц.д-р Ал.Йорданов, БАН. Това НЕДОРАЗУМЕНИЕ беше и Председател на Народното Събрание на РБ. СРАМ!!! Сашо Балона, ако има знаещи, моля Ви, напишете по каква специалност е хабилитиран СПЕЦ, освен по МНОГО ЯДЕНЕ НА КОРЕМ И ПО ГЛУПОСТ. Лошото е, че не е глупав този, който яде баницата, а този, който му я дава, а за съжаление на този ТУНЕЯДЕЦ в продължение на всички тези години на т.нар. ПРЕХОД, баницата е сметка на българския Народ. МЪКА-А-А-А-А!!!

    1. В автобуса:
      Извинете, че ви настъпих г-н доцент!
      – Как познайте, че съм доцент?
      – В България всеки втори е доцент.Аз не съм, значи сте вие.

  3. В автобуса:
    Извинете, че ви настъпих г-н доцент!
    – Как познахте, че съм доцент?
    – В България всеки втори е доцент.Аз не съм, значи сте вие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *