Бабикян обясни дали парламентарната група на „Изправи се…“ ще подкрепи кабинета на ИТН!

България отблизо

Ще ви кажа дали подкрепяме кабинета на „Има такъв народ“ (ИТН), въпреки че само преди 3 минути разбрах името на министъра на правосъдието.

 

Това заяви пред bTV Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ („Изправи се…“) в отговор на въпрос ще подкрепи ли парламентарната му група предложения от Пламен Николов кабинет.

„Конструирането на кабинета е доста фриволно. Първо един министър-председател кандидат, после втори, след това трети… Хората искат яснота, ние също.

Казахме, че искаме споразумение и още го очакваме. Трябва да се спазват елементарни изисквания в политиката. Ние търсим гаранция. Това с мъжката дума не е точният начин. Така са се сключвали споразумения, когато хората не са знаели да четат и пишат“, коментира той.

„Сериозно е да се обсъдят имената. Те не са длъжни да се съобразяват с нас, но как ние да ги подкрепим? Имаме желание да има кабинет и то на първата партия, спечелила изборите, имаме желание да се реализира първия мандат.

Но…ако бяхме готови да подкрепим точно този кабинет с точно този състав, щяхме да сме го казали вече”, отсече той.

Бабикян подчерта, че този, който държи мандата, има ангажимента да убеди околните.

„Когато информираш някого за нещо, е едно. В другия случай те канят на преговори. Ние минаваме само за информирани. Политиките ги обсъдихме, оттам нататък… Не са искали мнението ни за министрите. Изчетоха ни се имена и ни се показаха снимки, като PowerPoint презентация”, посочи той.

Бабикян бе категоричен, че парламентарната му група ще гласува абсолютно единно. „Ще постъпим демократично, като обсъдим предложеното правителство. И никой да не разчита, че Николай Хаджигенов и Татяна Дончева мислят нещо различно. Забулени булки не купуваме”, каза в заключение той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *