Президентът Радев засече Слави Трифонов: Никой да не отправя упреци към хората, които се борят със стихията!

България отблизо

Президентът Румен Радев проведе работна среща, посветена на състоянието и тенденциите на развитие на пандемията от коронавирус в страната.  

Държавният глава подчерта, че според мнозина здравни експерти сме на прага на следваща COVID вълна и трябва да има ясни мерки и действия на правителството.

„Вече видяхме какво е да се управлява неадекватно, с хаос и некомпетентно, без критерии и без план в лицето на предишната власт“, заяви Радев в началото.

Служебния премиер Стефан Янев информира, че картината с пожарите не е радостна и трябва да сме бдителни.

По повод Северна Македония, Янев заяви, че съзнателно са изпратили екипи на помощ. „Ако някой има съмнения да пита хората в Благоевград какъв дим имаше и какъв въздух са дишали“, заяви още Янев и допълни, че ще може да се намерят резерви, за да се вземе решение, с което да се подпомогнат засегнатите от пожарите хора.

Тогава се намеси и президентът Радев, който индиректно обясни на Слави Трифонов че не е редно да се отправят упреци към хората, които сме изпратили да помагат в битката с пожарите в Северна Македония „Това е дълг към нашите братя, но огнеборците ни са там, и за да не позволят на стихията да прескочи и у нас. Моля да се внимава с оценките“, подчерта президентът Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *