Бабикян с последни разкрития къде е отишъл азерския газ и кой е напълнил чекмеджетата с него

България отблизо
”Това, което ГЕРБ си направиха в Народното събрание приличаше на автогол. На мен по-скоро ми прилича на защитна стратегия на хора, кадри и взаимовръзки, останали от времето на ГЕРБ в различните енергийни дружества и съответните заинтересовани компании, които печелят покрай тези взаимовръзки”.

Това посочи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Арман Бабикян, пиар експерт и бивш народен представител, който е част от организацията „Ние идваме”. Повод за думите му беше изслушването на енергийния министър Александър Николов относно строежа на газовия интерконектор България-Гърция, което беше инициирано от ГЕРБ.

„Понеже усетиха, че вероятно част от ключовите им кадри в ръководството на енергийните дружества и в управлението на БЕХ вероятно ще бъдат освободени, решиха да предприемат една превантивна атака срещу кабинета или за да ги спасят, или да влязат в ролята на жертви, преследвани от новата власт и паднали героично”, коментира още той. „Глупавичко е малко, още повече, че част от въпросите, които сега се разискваха в зала, сме ги поставяли още в миналото Народно събрание. Още тогава ГЕРБ реагираха като ужилени”, добави Бабикян.

 

„Странното тогава беше, че задаваш въпрос към изпълнителната власт в комисия в качеството си на народен представител и преди министърът да е успял да си отвори устата, изведнъж започват от ГЕРБ да дават отговор. Депутати, които не са получили този въпрос, той не е към тях, подскачат като ужилени и започват да дават отговор. Смешно е”, разказа бившият народен представител.

 

„Въпреки въздържаното поведение на министъра на енергетиката и на колегите му, включително на Асен Василев, мисля, че за по-запознатите проблемът вече е ясен – договореното количество от 1 милиард кубически метра газ от Азербайджан очевидно не влиза в България или в България влизат около 30% от него. Останалото очевидно продължава в други посоки или някой от българска страна престъпно е отказал тези количества”, коментира Бабикян.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *