Бареков, без да иска призна: Анонимници, обучени в CNN ни пишеха въпросите!

България отблизо

На практика считам себе си заедно с други видни личности за основател на тази телевизия.

Ние бяхме част от голямото семейство на „Fox news“ и спазвахме всички етични и журналистически стандарти, които бяха зададени от нашия тогавашен собственик Рупърт Мърдок и неговите медии във Великобритания, Австралия и САЩ.

Когато г-н Мърдок продаде своите активи, аз напуснах телевизията. Оттам нататък телевизията премина в едно друго русло – малко по-фриволно интерпретиране на фактите, спестяване на всички гледни точки, което е очевидно и известното обществено лицемерие да заемаш корпоративни и други позиции, а да говориш, че това са всички гледни точки.

Не, това не са всички гледни точки. – Напоследък от телевизията дават трибуна на различни обвиняеми, а премиерът Борисов я нарече „Божков ТВ“.

Вашият коментар?

– Аз малко съм му сърдит, защото мисля, че с този прякор който сложи на телевизията, успя в неговия типичен стил да промени реално други никнеймове, които хората вече бяха дали на bTV. Единият беше „Босфор ТВ“, който се появи благодарение на турските сапунки, които се вместиха в програмната схема на телевизията.

Мога да дам един много конкретен пример, когато ме попита за „телевизията на всички гледни точки“. Сега bTV отпразнува своя 20-годишен юбилей, когато аз напуснах празнуваше 10-ата си годишнина. Тогава бях изтрит от семейната снимка. Мисля, че така постъпват комунистическите диктатури, когато неудобните членове на Политбюро биват изтрити. 10-години по-късно от снимката отпадна и Слави Трифонов.

Съжалявам, ние може би като хора и обществени личности в някаква степен сме спорни, както всички известни личности навсякъде по света, но ние на практика вградихме сенките си в тази телевизия. Аз създадох сутрешния праймтайм, а Слави вечерния.
Как е възможно създателите на тази телевизия изведнъж да бъдат изтрити от нейната история? Защо bTV след като представя всички гледни точки заложи да представи гледната точка само на г-н Хекимян и г-н Цитаридис? Тогава да бяха празнували 1 година от своето основаване, а не 20.
– Как според Вас се справя Антон Хекимян, който Ви наследи в сутрешния блок?
– Според мен той няма вина за слабото си представяне. На практика Антон беше под моето крило в тази телевизия и се справяше нелошо като репортер. Прави ми впечатление, че в сутрешния блок, който няма предишните рейтинги и гледаемост, задава въпроси, които са му вкарани в устата и са писани от продуцентите.
Аз много добре знам кой пише въпросите в тази телевизия!
– Кой пише въпросите в bTV?
– Това е екип от хора, които не са обществено значими и познати. Навремето, когато аз бях в телевизията, обучихме над 100 човека в CNN.
Това са хора, които не са преминали достатъчно обучение като журналисти, но са заели доста ключови позиции в тази телевизия и са твърде удобни. Това са анонимни хора. Сега дори да ти спомена някои имена, те няма да ти говорят нищо. Това са хора, които определят политиката на телевизията. Естествено, тези хора слушат кръгът на влияние, които оперативно взима решения в bTV./Източник blitz.bg/
Това ли представляват „известните“ журналисти в телевизиите?! Някой друг, и то анонимен, пише въпросите, а те повтарят като папагали?! Нека после някой да разправя, че не сме под диктата на Запада!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *