Социолог се срещна с Божков, определи политическия му проект като несериозен!

България отблизо

Много пъти сме чували за връзките между социолозите, властта и бизнеса, но за пръв път някой признава, че наистина се е срещал и разговарял за политически проекти с бизнесмен. И то не с кой да е, а с олигарха Васил Божков.

Социоложката Мира Радева, която се срещнала с него, определи заявката му за създаването на нова политическа партия, като нещо несериозно.

Тя разказа за своя среща с него, на която е била поканена от хазартния бос на улица „Московска“, по повод на политически проект за парламентарни избори, като Божков е лобирал за известен бизнесмен, който произвежда колбаси.

„Оставаше 1 месец до изборите и аз казах, че са закъснели и ще загубят. Тогава за първи път видях, че има и бронирани пердета в стаята на Божков“, каза Радева пред Радио Пловдив.

Тя коментира и връзката между коронавируса и властта.

„Въпреки високия рейтинг на премиера и правителството към средата на кризата с COVID-19 – при кризи хората имат нужда да бъдат направлявани, някой трябваше да вземе контрола, идващата икономическа криза ще свали рейтинга на управляващите много бързо, лятото няма да компенсира нищо, заяви социоложката“, цитирана от monitor.bg.

За подписката на БСП за сваляне на правителството, Радева каза, че „това е като регулярно мероприятие, защото трябва да покажат мускули“. От новите политически проекти, социоложката посочи като по-сериозен, този на Слави Трифонов, който при предишно изследване, е имал повече гласове от ДПС. За Цветанов каза, че е опасен, а за Мая Манолова, че има потенциал.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *