Безсилна ярост: Депутат от ГЕРБ обвини президента и Нинова, че подкрепяли Божков!

България отблизо

Щом иска Нинова анкетна комисия, ще я направим. След като се говори за един от олигарсите, който е изграден с едни куфарчета от преди години, то е редно темата да стане широка. Всички сделки по приватизацията ще бъдат гледани под лупа. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

„Нинова да си каже какво е ставало на срещата и със Златев и Божков. Помните ли, че имаше такива отричания и на срещата с господин Решетников. Първо отричаха, а после излязоха други неща“, заяви той.

„Ние питаме и ще продължаваме да питаме. На срещата между тримата, какво са си говорили. Нинова се явява адвокат на Божков и в момента тя разиграва цялата си партия. Опитва се да върне Божков тук, като политическо лице. Това е човек, който има повдигнати 18 обвинения“, заяви Манев.

„Как е възможно президентът да подкрепи теза на обвиняем за сметка на прокуратурата?! Г-жа Нинова да си отговаря за срещите и пазарлъците. Има факти и те са прости. БСП има проблем с финансирането си и сега затова защитава Божков. Търси финансиране, казвам ви го директно“, заяви Манев, цитиран от blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще припомним, че първо, ГЕРБ гледат „под лупа“ сделките за приватизацията още от време оно. И досега нищо не са изкарали наяве. И никой не е върнал парите на народа. Защо тогава продължават да приказват за приватизация?!

А среща между Нинова, Божков и Златев не е имало. Това каза самата Корнелия Нинова. Но дори да допуснем за момент, че е имало такава среща, това съвсем не означава, че Нинова иска да направи тези олигарси политически лица. Нека добавим, че това не е по силите й. Дори и да иска, тя не може да влияе на хората в страната дотолкова, че да вкарва, когото си поиска в политическия процес.

Нека припомним още, че Божков е обвиняем и само ако се появи в България, властта ще го арестува. Какъв политик може да бъде той тогава?!  А Златев отдавна и многократно е заявявал, че няма да става политик. Що се отнася до приказките на Маноил Манев, че на БСП и трябвали пари и затова ще иска от олигарсите, то това е пълен абсурд.

Не за друго, а защото именно Нинова поведе битка срещу олигарсите в БСП. И тя се опитва да изгони Гергов от партията, заедно с всичките му поддръжници. Нека припомним още, че точно ГЕРБ лишиха парламентарно представените партии от държавно финансиране, а сега ги обвиняват, че искали пари от олигарсите.

Ами нека ГЕРБ най-накрая да се определят и да решат – ще има ли нормално държавно финансиране на политическите партии, или те ще изпълняват прищевките на олигарсите?!? Това е проблем, който герберите трябва да решат, а не да приемат закони, които облагодетелстват олигархията.

Такова например, е решението, държавното финансиране за политическите партии да е под всякакъв минимум. За сведение, държавното финансиране в Германия и Франция е основно перо в издръжката на политическите партии.

А що се отнася до другото обвинение, че президентът подкрепял тезата на обвиняемия Божков, то това е дълбоко невярно твърдение на Маноил Манев. Не за друго, а защото президентът каза ясно: „Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която предоставя се потвърждава от представители на правителството, въпреки опитите за неглижиране на фактите“.

Къде тук има подкрепяне на тезата на Божков?! Президентът просто изразява на глас онова, което чувстват българските граждани – че обвиненията на Божков получават потвърждение от най-висшето ниво на властта. Борисов например каза, че Божков го черпил с пура. Неговата пиарка Арнаудова фактически призна, че е ходила в офисите на Божков нееднократно. Горанов също призна, че се е срещал с олигарха, но не можел да му въздейства. И никой от правителството не каза нищо смислено, за да отрече твърденията за въпросните 60 милиона лева, които Божков заявява, че е дал чрез Арнаудова на Борисов и Горанов.

А това са много сериозни обвинения, които или се потвърждават директно и индиректно от властта, или не се появяват категорични отрицания за твърденията на Божков. Какво да каже президентът в този случай?! Да си затвори очите за поредната афера на управляващите ли?! Да не говорим, че в афера бе замесено и името на Екатерина Захариева, чиито съпруг бил архитект на строежите на курортното селище в Алепу. Та и правел подземни асансьори и други чудесии. То Цветанов няма да е сам с неговия асансьор в хола.

Така че Манев да не обвинява напразно президента и Нинова, а да се огледа около себе си. В партията ГЕРБ и в правителството. Че то май не остана министър, който да не е замесен в някакви афери.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *