Борисов призна за отношенията си с Божков: Черпил ме е само една пура!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов коментира отношенията си с избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков и обвиненията на Васил Божков по негов адрес. Броени минути преди да започне участието си в „Панорама“, премиерът отговори на въпроси.

„Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взима пари от него, аз не знам. На мен нито една стотинка не ми е дал. Черпил ме е само една пура“, обяви Борисов.

„Аз отговарям за себе си – към мен и към партията нито една стотинка няма“, отсече той.

„Много хора, на които не съм дал да правят далавери, се обръщат срещу мен“, коментира премиерът.  „Нека се обръщат, но парите от олигарсите отиват за хората“, каза още Борисов.

„Помните ли, когато между България и Русия имаше трима посредници при доставката на газ. Когато ги премахнах и газът поевтиня с 50%, сега този посредник всеки ден в медията си ме окарикатурява“, добави министър-председателят.

700 милиона липсват, хазартът става 100% държавен, пак карикатури. Нищо, нека ме рисуват, но парите от тези олигарси ще отидат в държавния бюджет, за спортистите, за пенсионерите, допълни Борисов, цитиран от Блиц.бг.

Значи Борисов все пак признава, че е разговарял с Васил Божков. И то на терена на Васил Божков. А да отиде премиер при някой олигарх, това не ще да е ей така, само за пурата. Все пак, хазартният бос няма да вземе да черпи с пури кой да е. И следователно е имало и нещо друго.

Но какво ли е било?! Ще разберем. сигурно ще има и още признания.

Междувременно Божков съобщи: За по-малко от три години съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева. по тяхно директно искане и разпореждане. И имам доказателства.

Изводът го оставяме на вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *