Без преструвки: Орбан посочи причината, заради която Европа загуби всичко

Свят

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Европа е загубила своята независимост, икономика и военната си мощ заради конфликта в Украйна и желанието на САЩ да се възползват от него.

 

Това заяви унгарският премиер в интервю за вестник Magyar Nemzet.

Според унгарския премиер Европа е отслабнала, защото администрацията на президента на САЩ Джо Байдън „налага своите интереси на Брюксел в ущърб на европейските интереси“, а „цунамито от санкции“ разрушава икономиката на ЕС, докато САЩ, богати на евтини енергоносители, остават встрани от тази катастрофа.

Орбан също отбеляза, че военният потенциал на страните от ЕС започна да отслабва, тъй като те са изпратили значителна част от оръжията си в Украйна и не са успели да ги попълнят от каквито и да било резерви.

«Европа загуби своята независимост, икономическа и военната си мощ за по-малко от година», уточни унгарският премиер.

Главата на правителството на страната отбелязва, че с оглед на това Унгария трябва да се ръководи от собствените си интереси, защото само в този случай ще може да излезе от настоящата ситуация „невредима и по-силна“.

Орбан е уверен, че за това е необходимо да се направят три неща: да се запази политическата независимост на страната, като се придържа към курса на ненамеса в украинския конфликт; гарантиране на стабилността на икономиката чрез продължаване на борбата срещу „военната инфлация“; „укрепете военната сила на Унгария, защото мирът изисква сила“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *