Извънредно: ЧВК „Вагнер“ отряза Бахмутската група войски на ВСУ от света

Свят

Щурмови отряди на ЧВК „Вагнер“ овладяха село Берховка северно от Артьомовск като по този начин напълно отрязаха Бахмутската група на ВСУ от единствения път, по който групата се снабдяваше с храна и боеприпаси. Това съобщи Евгений Пригожин.

 

„Берховка е напълно взета под наш контрол“, каза той.

Селото се намира близо до магистралата за Славянск, по която, наред с други неща, се снабдяваше Бахмутската група украински бойци.

Фактът, че бойците на киевския режим са напуснали позициите си в Берховка, се потвърждава и от някои украински източници.

Те също така получават информация, че врагът (т.е. бойците на Вагнер) почти напълно е превзел района Ступки на град Артьомовск (известен още като Бахмут).

Заедно със загубата на Берховка, това значително влошава позицията на войските на ВСУ в Артьомовск (известен още като Бахмут), намалявайки вътрешния контур на полукръга.

Селото се намира на километър и половина от северните покрайнини на Артьомовск.

Украински източници съобщават, че ЧВК „Вагнер“ пробива на северния фланг, възнамерявайки да обкръжи града.

Отбелязва се, че пътят за Часов Яр през Хромово е „под прицелен вражески огън“, което прави снабдяването на Бахмутската група на Въоръжените сили на Украйна изключително опасно занимание.

По-рано ЧВК „Вагнер“ успяха сериозно да напреднат в северно направление. В хода на няколко неочаквани атаки, силите на ЧВК „Вагнер“ успяха да изтласкат украинските военни от територията на селището Ягодное, разположено на запад от Бахмут/Артьомовск/.

Този факт показва, че ситуацията около Бахмут се развива бързо в полза на руската армия и предвид темповете на напредване градът може да бъде напълно обкръжен още преди края на тази седмица.

Tagged

1 thought on “Извънредно: ЧВК „Вагнер“ отряза Бахмутската група войски на ВСУ от света

  1. И КАКВО ОТ ТОВА?!? КАКТО ОРБАН НЕ ИЗПЪЛНЯВА ТАКИВА ПОРЪЧКИ ОТ ЕС, ТАКА И ВИЕ, АКО ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, НЯМА ДА ИЗПРАТИТЕ! ТОЧКА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *