Бесен скандал между Дончев Петков разкри има ли пари в държавата!

България отблизо

„С цялото ми смирение – както бях инструктиран, си позволявам да задам въпрос към премиера Кирил Петков, защото става въпрос за цялостното управление на правителството“.

Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ от парламентарната трибуна на днешния блиц контрол.

„Получавате достъп до 50 милиарда за следващата година. Мен ме вълнува кога България ще има одобрен План за устойчивост и одобрени оперативни програми? Кога България ще има достъп до тези пари?“, попита Дончев.

Директно мога да кажа, че Планът е предаден на Европейската комисия (ЕК) и тя го разглежда. Знаете, че да речем в енергетиката имаме голяма зависимост от руския газ, както и от АЕЦ „Белене“, а.. извинете – АЕЦ „Козлодуй“, отговори Петков.

Да не говорим за нарастващото напрежение в конфликта между Русия и НАТО.

Ние като едно ново правителство не можем да приемем този тип зависимости и трябваше да преработим тази част от Плана. Всичко това успяхме да го направим за къс период. Радвам се да кажа, че ЕК приветства тези промени и чакаме техния отговор“, каза Петков в отговор на Дончев.

Депутатът от ГЕРБ обаче му отвърна така: „Люк Бесон бе казал, че „времето няма значение, а само животът“, но ние сме в обратната ситуация боя се.

Да не говорим, че тази версия на Плана, за който говорите, никой в България не го е виждал. Това е проблем. Заради това моля да го направите достояние и на българските граждани“.

„Имам чувството, че в тази зала часовникът върви по друг начин. Първо ще има обществени обсъждания. Второ искам да кажа – много по-добре е да изчакаме още 2-3 седмици, отколкото да изхарчим милиарди, които могат да променят бъдещето на България по ужасно грешен начин“, бе отговорът на премиера Петков.

„Българските общини вече получават помощи за справяне с големите сметки за ток. Решихме, че ще направим работна група, която да изисква какви средства им трябват. Но когато видяхме примери като в Столична община ние се стреснахме.

Ето защо ние обвързахме възможността да говорим с всяка една община, която има нужда от помощ, но едновременно с това трябва да сме сигурни, че нямаме грешни разходи.

Държавата няма пари – това е много важно да се заяви. Ние взимаме тези пари от данъкоплатците. Важно е как да ги разпределим правилно“, отвърна Петков на питане за това как и дали ще се помогне на общините, които са въвели режим на тока.

Учудващо за нас още нямаме общини, които да са дошли при нас с директни искания“, каза още премиерът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *