Шойгу предупреди Париж, че Украйна готви нещо страшно за Европа!

Свят

Френският министър на въоръжените сили Себастиен Льокорню потвърди днес, че е провел телефонен разговор с руския си колега Сергей Шойгу, и добави, че Франция е уверила Русия, че  желае мирно уреждане на конфликта в Украйна.

 

По време на разговора с Льокорню руският министър на отбраната е казал, че ситуацията в Украйна показва „тенденция към неконтролируема ескалация“, съобщи Франс прес, цитирайки съобщение на министерството на отбраната на Франция.

Френският министър е заявил също така, че руският му колега е изразил пред него опасенията на Русия, че Украйна може да използва „мръсна ядрена бомба“ в конфликта. А това ще доведе до непредсказуеми последици за цяла Европа.

Льокорню е уведомил Шойгу, че Франция „е против каквато и да било форма на ескалация, особено ядрена“, и той възнамерява скоро да разговаря с украинския си колега. За да се опита да разбере има ли опасност от ядрена ескалация на Европейския континент. И да задейства възможностите на Франция за предотвратяване на евентуално такова развитие.

Шойгу от своя страна е заявил, че Русия ще направи всичко възможно, за да предотврати готвения ядрен апокалипсис.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *