Бивш шеф на военното разузнаване: САЩ подцениха думите на Путин за ядрените оръжия!

Свят

Съединените щати недооценяват руския президент Владимир Путин. Това съобщи бившият шеф на дирекция «Разузнаване» към Министерството на отбраната на САЩ генерал-лейтенант в оставка Робърт Ашли.

 

Високопоставени американски военни и политици сега се опитват, с коментарите си в медиите, да успокоят страховете на американците относно неотдавнашните думи на Владимир Путин. 

Наскоро президентът на Руската федерация обяви готовността на руската държава да използва стратегически оръжия, ако има заплаха за териториалната цялост на Руската федерация.

Според Робърт Ашли, Съединените щати изглежда недооценяват решимостта на Путин, а това може да е проблем, съобщи Newsweek.

Бившият топ разузнавач на Министерството на отбраната е обезпокоен, че САЩ недооценяват Путин, съобщават авторите от Newsweek.

Президентът на САЩ Джо Байдън, коментирайки изявлението на руския си колега, заплаши със сериозен отговор, ако Русия използва ядрено оръжие. В същото време Белият дом увери, че към момента няма признаци събитията да ескалират до такова ниво.

Робърт Ашли на свой ред заяви, че администрацията на САЩ неправилно преценява настоящата ситуация.

Това, което ме тревожи, е, че може да подценяваме Путин. И не се знае с какво той може да ни изненада във всеки един момент. Защото тези изненади могат да се обърнат в катастрофа за САЩ“, стана ясно от думите на Робърт Ашли.

К.К

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *