Банкер обяви какво ще става с парите ни през новата година! И ето какъв изумителен съвет даде на хората!

България отблизо

„Вероятно през 2022 г. ще имаме достатъчно дълъг период с инфлация, но не бива да очакваме, че тя ще бъде катастрофална. По-скоро ще бъде поносима”.

 

Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия.

„Поне за една част от годината инфлацията ще бъде проблем, но няма да стигнем до хиперинфлация като при Виденовата зима. В целия свят инфлацията представлява загриженост, с която обаче има начин да се справим”, каза още той.

„В различните фази на живота си хората се справят различно с паричния проблем. По-младите могат да си позволят да играят по-рисково, ако имат възможност за компенсация на следващ етап.

Тези, които вече са с т.нар. „фиксиран доход”, тоест пенсии и заплати, трябва да бъдат внимателни и да балансират разходите си спрямо прихода, който имат”, коментира още банкерът.

Така значи. Вместо обещаваното „светло бъдеще“, банкерите отново ни карат да „стягаме коланите“. Това ли е съветът им?!

Между другото, банките в България вече не функционират като банки, а като обирджии. Нормалните банки плащат лихви на хората, които са избрали да им поверят парите си. У нас обаче, няма лихви, а  ние трябва да плащаме на банките, че сме им дали парите си. Под формата на такси и други „екстри“.

Значи ние плащаме на банките, че въртят парите ни и печелят от това. Така не се прави никъде.

Това не е нормално. Не е онова, което някои наричат „пазарна икономика“. Точно обратното. Това е пладнешки обир.

За каква пазарна икономика да говорим, когато банките, като монополисти, обират безнаказано народа?! Банките сами си определят лихвите, сами ги намаляват, сами ги спират напълно. Това е монопол в най-лошият му вид. Да не говорим за другите монополи. В енергетиката, в търговията, в цените и във всичко.

Накрая тези монополисти идват и ни казват, че щяло да има инфлация. Ами как няма да има след като едните обират народа, а другите надуват изкуствено цените на стоките?!

Затова държавата трябва да влезе в ролята си. И да накара монополистите, прекупвачите, търговците-разбойници и всички останали, които живеят на гърба на хората, да спазват правилата. И да не се возят в джипове, да не купуват къщи-палати, да не ходят в Дубай и Аруба.

Да не го правят, поне докато хората в България, не започнат да живеят нормално. И когато дадат парите си на банките, те да им плащат лихви, а не обратното.

Тоест, докато не станем нормална държава. Само че кога ли ще е то?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *