„Билд“: Идва най-ужасният сценарий за Украйна

Свят

Украинското контранастъпление всъщност се провали, въоръжените сили на Украйна не успяха да пробият руската отбрана, затова Киев има само три варианта за по-нататъшни действия на фона на настоящата ситуация. 

Това заяви заместник-главният редактор на германския вестник Bild Пол Ронцхаймер, цитиран от чужди агенции.

Представител на германската преса наскоро посети Киев, където се срещна със Зеленски, представители на политическия и военен елит, а също така посети фронтовата линия в Донбас, за да разговаря със защитниците и да се запознае със ситуацията по линията на контакт.

Връщайки се в Германия, Ронцхаймер заключава, че днес Киев има само три възможности за действие.

Според германеца, първият предвижда по-нататъшното продължаване на войната с Русия, без да се разсейва от натиска на Запада и без да се влиза в преговори с Русия. Той предвижда продължаване на контранастъплението до настъпването на есенното лошо време с преход към настъпателни операции през пролетта на 2024 г.

Вторият вариант предвижда продължаване на войната, но с някакви споразумения с Русия. Германецът разрешава започване на преговори, но само при условията на Киев.

И третият вариант предвижда спиране на настъплението на въоръжените сили на Украйна и преминаване на руската армия в настъпление с завземане на нови територии. Според Ронцхаймер в този случай Русия може да завземе Харковска област, както и втория по големина град в Украйна, Харков. А това е „най-ужасният сценарий“ за Украйна.

Защо е най-ужасният сценарий за Украйна?

Ами много просто. Зеленски се застъпва за първия вариант. Западът оказва натиск върху него за втория вариант, защото ако въоръжените сили на Украйна не покажат нищо в близко бъдеще, то Киев трябва да преговаря с Русия, за да запази малкото останало от Украйна и да се превърне отново в бастион срещу Русия. Този път сигурно много по-страшен отколкото сега. Защото освен конвенционалните оръжия, Киев може да придобие и ядрено, и биологично оръжие

Но Западът не взема предвид фактът че Москва не се нуждае от преговори, особено при западни условия, Москва иска да обезпечи своята сигурност. Само Западът трябва да се махне от Украйна и Източна Европа. Веднъж и завинаги. Ако това не стане „спецоперацията“ ще продължи.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *