Ново двадесет: Ето какво трябвало да се прави с британските танкове

Свят

В мрежата се появиха снимки, направени във фронтовата зона, на които е изобразен британският танк Challenger 2.

 

До този момент никой не беше виждал Challengers в битки. Появата на такова модернизирано оборудване може да означава, че въоръжените сили на Украйна са осигурили допълнителна защита на такива танкове, след като безпилотни самолети-камикадзе лесно са извадили от строя танкове Leopard 2, пишат чужди агенции.

Известно е, че решетките с профилни заряди служат за намаляване на заплахата от кумулативни заряди като противотанкови гранати или ракети.

В същото време експертите посочват факта, че първите дни от началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна не са ги научили нищо.

„Дроновете са само един от факторите за загубата на западните танкове. Голяма част от танковете са унищожени именно от мини. И, съдейки по снимката, миночистачи никога не са били монтирани на британски танкове. Много е вероятно в следващите дни да видим първите танкове от този тип, взривени от мини“, отбелязва анализаторът.

Според съобщенията, тези танкове не е трябвало да бъдат пускани срещу руската армия.

Превод: БЛИЦ

Tagged

2 thoughts on “Ново двадесет: Ето какво трябвало да се прави с британските танкове

  1. За да оцелеят британските танкове според мен – не трябва да бъдат изкарвани на фронта. Така де!

  2. Чебурашките нещо сте превъртели? В тази „тридневна СВО“, в която „всичко върви по план“, руските войски разбраха(дали), че трагедията на Финландия от 1939 НЯМА да се повтори. Проскубаната мечка ще бъде наритана обратно в бърлогата си.
    За съжаление, след тази авантюра, ще останат стотици хиляди гроба и майки с черни забрадки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *