Билд разкри как командоси от ВСУ ще атакуват руските войници! Няма да повярвате

Свят

Журналисти от Bild съобщиха, че германски инструктор обучава украинските военни. Вече успял да обучи 40 командоси.

 

Украйна подготвя спецназ на каяци. Военнослужещите се обучават и от инструктор от Германия, пише германският вестник Bild, цитиран от украинския Фокус.

Вестникът също така показа снимки на бойци, подготвящи се за операцията в тренировъчен лагер „в Източна Украйна“. На тях може да се види как военните в пълно бойно снаряжение носят каяци до водата и след това преплуват езерото върху тях.

Изданието пише, че каяците са много по-добри от моторните лодки. Те са много подходящи за промъкване във вражеска територия.

Така че командосите ще бъдат по-трудни за забелязване поради липсата на шум от двигателя. Освен това бойците с каяк ще бъдат по-близо до водата.

Според журналисти въоръжените сили на Украйна използват високотехнологични каяци, произведени по военни стандарти.

Те могат бързо да бъдат разглобени, за да се преместят бързо на труднодостъпно място. Имат и ниско инфрачервено лъчение поради специалното покритие на корпуса. Много е трудно да ги забележите в тъмното дори с уреди за нощно виждане.

В материала се казва, че с помощта на такива каяци украинските войници ще могат да преплуват водоема почти незабележимо и безшумно. На брега те ще бъдат охранявани от снайперисти.

По-рано германски журналисти също съобщиха, че сътрудниците на Путин могат да започнат ядрена война след смъртта му. Според германския експерт Юлиан Репке това е една от причините Кремъл да започне активно да създава различни ЧВК. Те могат да бъдат използвани в борбата за позицията на държавен глава при сценарий на гражданска война.

Явно Западът не вдява, че когато Путин се оттегли, президент ще стане този, когото той посочи.

Освен това Кулеба призовал да не се разглежда контранастъплението на въоръжените сили на Украйна като „последна битка“. Според ръководителя на украинското външно министерство по време на предишната операция по деокупация на територията въоръжените сили на Украйна са изпълнили всички поставени задачи.

Този път обаче резултатите ще могат да се преценят едва постфактум.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *