БОЕЦ свика протест в София, искат веднага демонтаж на Паметника на Съветската армия

България отблизо
Граждани се събраха по призива на движение БОЕЦ пред Областната администрация – София. Те обвиняват политиците и институциите в бездействие по решението за демонтаж на Паметника на Съветската армия. Георги Георгиев, председател на БОЕЦ, каза пред БНР:

„Ние продължаваме с нашия граждански натиск, докато не видим реални действия, не видим истински знаци, че това нещо се случва, както и от самото име на събитието се разбира „Демонтаж на МОЧА“ – нашият фокус е върху тази първа стъпка – да бъдат демонтирани плочите, структурните композиции, тези символи, които стоят в центъра на нашата столица и те да бъдат, за момента преместени.

 

Какво ще се случи с тях след това, какво ще се случи с пространството там след това – това е следващата тема, която в момента се ползва единствено, за да се забави тази първа стъпка“.

Според него този паметник разделя българското общество:

„Това е като една дълбока рана в нашето общество и начинът тя да спре да ни разделя, е просто да бъде премахната“.

Ще обявим какви ще са нашите действия, ако продължава да се бездейства, заяви Георгиев и посочи конкретни срокове, за които настояват.

„Протести ще има. Ние ще втвърдяваме своите действия. Нашата цел е да принудим институциите да си свършат работата“, категоричен бе той в интервю за предаването „Преди всички“.

Tagged

1 thought on “БОЕЦ свика протест в София, искат веднага демонтаж на Паметника на Съветската армия

  1. ЗНАЕХ че Г. Георгиев е една от най- големите политически курви в България , ! Когато беше учредена партия ГЕРБ Георгиев беше най-голямата приятелка на Бойко М. Борисов ……………….Виждайки се във властта той иска от Борисов невъзможни неща , които щяха да му сринат имиджа и борисов го отряза одма ! …………….и тога тай стана опозиция на Борисов вече цели 12- 13 години , дори според изказванията му срещу Бойко , бих го нарекъл кръвен враг на Борисов ! Много хора , в България бъркат Георгиев че е с правилни разбирания ….УМЕРЕНИ разбирания спрямо Русия ….ама не !……..той е заклет РУСОФОБ , ЛИБЕ+РАЛ -демократ , ЦИОНИСТ и глобалист ……..крие се зад “ СПРАВЕДЛИВИ “ лозунги искания и изказвания ……..но ако беше в ГЕРБ щеше да е техния кинжал …тоест кинжал и за етническите българи !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *