Божанков: Няма по-добро правителство от нашето. Ще оставим имената си в историята!

България отблизо
Ако няма конституционна реформа, няма да има нито Шенген, нито еврозона. „Никой няма да приеме България в Шенген, ако не дадем сигурни гаранции. Това заяви депутатът от ”Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) Явор Божанков в ефира на БТВ.

Няма коалиционно споразумение затова не е коалиция. И ГЕРБ и ДПС разбират в какъв момент се намира България. Шансът в живота на един политик да остави името си до събитие като приемането на страната в Шенген и еврозоната е един път, каза още той.

 

Единствената сигурна гаранция е реформа на ниво Конституция“, подчерта Божанков.

Той коментира и оставката на ген. Атанас Атанасов като председател на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите, категоричен е Божанков.

 

Ген. Атанасов подаде оставка и това е ясен знак, че по отношение на реформата в службите ние няма да бъдем пасивни. Убеден съм, че е получил подкрепа, която впоследствие е оттеглена. Това е предпоставка за неговата оставка, отбеляза Божанков.

 

Ние направихме редовно правителство с втора опция. Всеки един законопроекът го договаряме с ГЕРБ, иначе няма мнозинство. Ако имахме коалиционно споразумение всичко би било по-ясно. Едно министерство за ГЕБР, едно за ПП-ДБ. Ако не бяхме съставили този кабинет, алтернативата беше да имаме служебен кабинет на президента Радев. Щяхме да гледаме как приемат Румъния в Шенген. Голямата ни цел за съдебна реформа нямаше да стои на масата за разговори, каза още депутатът от ПП-ДБ.

 

Всеки текст, всеки законопроект е обект на трудни и сложни разговори. На преговорите се случва едно, в зала друго. Това е по-демократично от предишното управление, когато Борисов управляваше според настроението си. Сега Борисов не управлява. След петите поредни избори, имахме алтернатива да отидем на шести избори, допълни още Явор Божанков.

Tagged

2 thoughts on “Божанков: Няма по-добро правителство от нашето. Ще оставим имената си в историята!

  1. Умря рамката където ви хвалете и започнахте сами да се хвалите Сигорен съм че незнаеш кои сами се хвалят Само НЕКЪДЪРНИТЕ НЕДОРОЗОМЕНИЯ

  2. Да ще оставите имената си в историята като продажни боклуци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *