Невидимият „Ланцет“ порази украински изтребители МиГ-29! И Видео

Свят

В мрежата са публикувани кадри от удара на руски почти невидим дрон „Ланцет“ по украински изтребител на летище Долгинцево в Днепропетровска област, на 70 км от фронтовата линия.

По-рано Министерството на отбраната на Русия съобщи за унищожаването на два МиГ-29 и три Су-25 на това летище, съобщават световните издания.

За да бъдат унищожени тези изтребители още на летището, са пуснати на бойно задание руските дронове и оператори. Те насочват прецизно безпилотните летателни апарати право към целта. И дроновете я поразяват безпогрешно.

При такива атаки са много важни стиковката между разузнаването, което трябва да установи къде точно се намират целите – обикновено изтребители или позиции  на противника – и след това моментално да предаде координатите на тези цели на операторите на безпилотните летателни апарати.

Тогава операторите насочват дроновете към целта и няма измъкване. Още повече, че без специална техника дроновете много трудно могат да бъдат открити. Обикновено ги виждат, когато е вече късно за някакво ответно действие. И единственият спасителен изход остава бягството.

Ето видеото

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *