Божанков се обиди. Съди колега депутат, защото му дърпал вратовръзката и го обвинил в…

България отблизо

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Явор Божанков съди Цончо Ганев от „Възраждане“.  Поводът е твърдението на Ганев, че „в ПП е имало шпиони“.

Това обяви самият той във фейсбук профила си.

„Заведох дело срещу Цончо Ганев от “ Възраждане“. На тези хора трябва да се дава институционален отговор. „Възраждане“ ще има възможност да докаже в съда кой е агент, кой кум, кой сват и кой на булката брат“, пише Божанков.

ДНЕС+ припомня, че депутатите от Възраждане не спират с държанието си като в детската градина, а Ганев бе свикнал в общинския съвет на Варна сесиите да минават в циркаджийски изказвания и обиди към колегите му от съвета. Разлика в държанието, след като „Цончо, бе, чети“ стана депутат няма осезаема.

Дотолкова са се взели насериозно, че си позволиха да не допуснат Божанков да се изказва от трубуната на най-висшия законодателен орган в държавата. След като миналата година точно на 1 юни се дърпаха вратовръзки, точно година след това, отново на 1 юни,  поведението на възрожденците премина всякакви граници и Цончо Ганев наплю (буквално!) свои колеги, като всъщност пострадал от хулиганското поведение на антиевропейците остана и  председателят на парламента Росен Желязков, Манол Пейков от ПП-ДБ бе одран по лицето, а очилата му повредени, пишат медии.

На следващия ден, 2 юни, Желязков наложи наказания на някои депутати, а Цончо Ганев бе „удостоен“ с мярката „порицание“, според данни от сайта на Народното събрание.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *