МВР експерт прозря странна връзка между убийството на Алексей Петров и Божков

България отблизо

Имайки предвид кой е Васил Божков, със сигурност има договорка. Версии в публичното пространство – много – лична смелост, договорка с правителството, прокуратурата. Но това са версии, които тепърва ще се изяснят, зависи от ситуацията, която ще се развие от съдебното дело. И имайки предвид 19-те обвинения, това ще продължи 2-3 години“.

Това каза бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в на „България ON AIR“.

 

По думите му прокуратурата е системен проблем.

„Коя е личността, която управлява, няма голяма значение. Променя се малко стилът на управление, стилът на работа, но ситуацията остава една и съща. Може и да има някаква връзка между завръщането на Васил Божков и убийството на Алексей Петров, странно съвпадат във времето. Когато има съвпадение на такива ключови събития и фигури – значи някой ги организира, но кой и защо – може само да гадаем“, допълни доц. Иванов.

Той призна, че не може да си обясни как в обвинителния акт се включва връзката на Божков с Пригожин.

„Васил Божков ще каже това, което е договорено, независимо с кого. Той е интелигентен човек и няма да играе мач, в който не е сигурен в крайния резултат. Може и адвокатите му да не са в играта, ще видим и ще наблюдаваме. А цената е Васил Божков да победи в тази битка срещу кого – не е ясно все още“, категоричен е бившият зам.-ректор.

Доц. Милен Иванов припомни, че официално Васил Божков е най-богатият българин.

„Навлизаме в един етап от развитието на страната, където противоречията рязко се изострят. Виждате в политическото пространство как странно се случват нещата, имаме коалиция, която не говори, или си говори през медиите. Имаме поляризиране на мненията спрямо президента и спрямо правителството.

А службите са нереформирани от 2005-2006 година, въпреки най-различни усилия, които се полагаха. С всеки опит за реформа, нещата станаха по-зле. За съжаление, реформата в службите винаги е свързана с личности“, добави той.

За него фигурата на главния секретар на МВР е абсолютно излишна: „Тази фигура е привнесена 2006-2007 година. Защо президентът трябва да подпише указ за назначаването на главния секретар? До 2006 година той подписва такъв указ, защото главният секретар е част от въоръжените сили“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *