Божидар Димитров: Президентът Радев е едно НИЩО! Да не се МЕСИ, където не му е РАБОТА!

България отблизо

Шефът на „професорското“ движение за президентска република „Кан Кубрат“ Божидар Димитров, още с появата си в политиката, вместо да обединява българското общество и институциите, така както повелява легендата за Хан Кубрат, започна да ги разделя.

С неочакван плам, той се нахвърли срещу Румен Радев, срещу президентството, срещу Корнелия Нинова и срещу…Русия. Само Бойко Борисов, според вижданията на професора, бил истински политик. Той го сравни дори с цар Борис III, очевидно смятайки, че това ще да е голям комплимент за Борисов.

Нека си спомним, че така обичания от професора-историк, цар Борис III, стои зад деветоюнския преврат от 1923 г., при който зверски е убит Александър Стамболийски, а военни части и жандармерия свалят законно избраното правителство на БЗНС. Нека си спомним, че през 1940 г. царят подписва зловещия Закон за защита на държавата, който лишава от граждански права голяма част от българското общество. А през 1941 г. царят и правителството на Богдан Филов се присъединяват към хитлеристката Германия, която тръгна да унищожава Съветския съюз.

В своето желание да бъде единственият правоверен съдник на хората, Божидар Димитров започна да подхвърля наляво и надясно политически оценки, очевидно смятайки себе си за притежател на истината от последна инстанция.

Така например, Корнелия Нинова била в таен сговор с Бойко Борисов, за да разсипе БСП. Така говорели хора на висока и средна позиция в социалистическата партия. И посочва като „доказателство“ за думите си Антон Кутев, който не харесвал Нинова при появата й на „Позитано“, а сега бил неин най-верен приятел.

След това, вече подготвил почвата, бившият директор на Националния исторически музей, яростно се нахвърля срещу президента Радев. „Време е, заявява с апломб професорът, цитиран от blitz.bg, Румен Радев да спре да се меси в политиката. И да свикне, че е само една протоколна фигура, от която нищо не зависи. За да не се бърка в неща, дето не са негова работа“.

Според Димитров, президентството в сегашния си вид е нещо излишно. То само харчи пари, но нищо не решава. Важни са, твърди шефът на движението за президентска република, хората и институциите, които могат да решават нещата“.

С тези думи Божидар Димитров сигурно има предвид Борисов и правителството. Макар че е странно един привърженик на президентска република да възхвалява правителството. Но професорът сигурно знае защо прави това. Може би, за да подготви почвата за това, начело на „неговата“ президентска република да застане приятелят му Борисов.

Значи, според бившия историк, президентът Радев не трябва да изпълнява своите конституционни правомощия и задължения. И то с една единствена цел. Да не нарушава спокойствието на Борисов и неговите пудели.

Защото Конституцията изисква от президента да инициира разговори и дискусии с гражданското общество в България по важни за страната проблеми като икономика, доходи, демографски срив и т.н.

Но изглежда, че точно това, което е в правомощията на президента, и което Румен Радев изпълнява сериозно и отговорно, с мисъл за хората в България…Изглежда точно това дразни професора-историк, а и хората, които стоят зад него.

Именно затова, той продължава атаката с твърденията, че президента е протоколна фигура, от която нищо не зависи. С други думи казано, Румен Радев е едно нищо, което не трябва да се бърка в „игрите“ на „батковците“.

Но веднага възниква въпросът, след като от президента не зависи нищо, защо толкова злоба и злъч се изливат върху него? Може би защото Румен Радев, защитавайки българските граждани и българските национални интереси, настъпва много сериозно нечии лични бизнес игри и корупционни практики?!

Но Божидар Димитров и кукловодът Борисов не разбират едно: Че колкото повече атакуват президента Радев, толкова повече хората в България ще го подкрепят и обичат.

Не разбират и, че заиграването им с президентската република може да им стори лоша шега. И вместо Борисов, за президент с пълномощия да управлява цялата държава, да бъде избран именно Румен Радев.

Защото хората, които са готови да гласуват за него са над 70%, а за Борисов едва ли ще гласуват повече от 15 – 16%.

Така че по-кротко господа, привърженици на президентска република. Защото не знаете какво си пожелавате.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

17 thoughts on “Божидар Димитров: Президентът Радев е едно НИЩО! Да не се МЕСИ, където не му е РАБОТА!

  1. БОЖО, ТИ СИ ЕДИН ЧУВАЛ С ЛАЙНА! ДИШАШ С АКУМУЛАТОР! НОСИ СИ НЕКРОЛОГА В ДЖОБА! ГИДИ, МИХЛЮЗИН!

  2. Не му обръщайте внимание! Явно не е добре „човекът“! Хептен е изкукуригал в анти българско направление. Най-вероятно „някой“ му плаща. Познайте кой е? Трябват му средства за лекуване на дишането.

  3. Божо е созополски циганин и заради авантата лъже като истински циганин!

  4. Ако тази каца пълна с ферментирали изпражнения си е самовнушил, че е Кан Кубрат обединител, много скоро искам да създам една друга прабългарска структура на името на Ювиги Кан Крум, за да се сложи край на анархията в България и накажем всички, които изопачават българската история, крадат безогледно и безнаказано разпространяват наркотици, убиват и изнасилват. Този хюм заслужава да му бъде отрязан езика и заврян от зад където е истинското му място. Той е по- коварен и страшен от физическите насилници, защото непрекъснато се опитва да деформира и манипулира общественото съзнание.

  5. Божидар Димитров беше 50 години член на БКП
    .използвал всичките си облаги за тези години.След като комунизма падна. той се отказа от членството си.Станал е професор,когато е бил в Партията,може би и незаслужено са го направили Професор,сега плюе в чинията в която е ял много години.Не се ли срамува да плюе на Президент на Република,който е избран демократично от народа.С игурно е много изкуфял.Не се ли срамува.

  6. И той като съгражданина му Симеонов, просто …..хапчетата на време

  7. …LОШОоооо,Много лошо! Не мога ДА ПОВЯРВАМ! Професора мина всякаква граница! МНОГО ВИ ЗАБОЛЯ!БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ПО-ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ! НИТО ТИ,ПРОФЕСОРЕ…НИТО ТВОЯТ БОРИСОВ….ВИЕ НЕ МИСЛИТЕ ЗА НАРОДА!…ПО ТОЯ НАЧИН НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ…ВЯРНО Е,НЕ Е ВАЖНО ЗА КОГО ГЛАСУВАШ….ВАЖНО Е КОЙ БРОИ!,,,УЧАСТВАШ В СХЕМАТА,,ЗАМИТАНЕ“…НО ТОЯ ВЯТЪР-НАРОДЕН…МОЖЕ И ТЕБЕ ДА ПОМЕТЕ!….

  8. АБЕ ТРЕБЕ ДА СИ БОЖИ И ДАР,А ТИ СИ ЕМИТАЦИЯ НА ПРОФЕСОР С НЕВЕРОЯТНО ГОЛЕМИ ПРЕТЕНЦИЙ ОТ БЕЗКРАЙНО НИСКО НИВО.АМА ИСКАМ ЛОРДА РОТШИЛД КОЙТО ВИ РАЗВЪДИ В БЪЛГАРИЯ,ДА ВИ ВКАРА В КОНЦЛАГЕРИ,КАКТО ТОВА НАПРАВИ ИЗПОЛЗВАЙКИ ХИТЛЕР .ДА ТИ ИЗГОРАТ СЛОНСКИТЕ УШИ С КОЙТО СЛУХТИШ ЗА П РЕМИЙ КАТО ШУПАР У КОЧИНА,И ГОЛЕМАТА ГАМБА КОЯТО ЗАВИРАШ НАВСЯКЪДЕ.ТА ТИ СИ ЕДНО НИЩО,ЗАЩОТО ЗАД ТЕБ СА САМО ЕВРЕЙСКИТЕ ТАЩАЦИ НА ГЪЗЪ ТИ.А ЗАД РАДЕВ Е НАРОДА И БЪЛГАРИЯ.И ТЕ ПАК ЩЕ ВИ НАДЖИВЕЯТ КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ ЗАЩОТО СА СЛАБОСТ НА ГОСПОД.ЦЕНИТЕ В ОРЛАНДОВЦИ РАСТАТ,ТА ВИКАМ ДА КОПУВАШ ПАРЦЕЛ,И ДА ХОДИШ НА КАЛНИ БАНИ ЗА ДА СВИКВАШ С ПРЪСТТА.АМИН !!!

  9. Божо, абе старче, деменцията толкова здраво те люля, че ставаш смешен бе!!! Кой си ти, че да ръсиш простотията си, която те напъва отвътре, че и на всичкото отгоре ще даваш оценки на най-добрия ни политик днес от последните трийсетина години насам???!!! Ти помниш ли, че 50 години беше член на БКП, а??? Помниш ли, че това, което беше до скоро, го постигна именно заради навиканата БКП??? ТИ изобщо осъзнаваш ли каква бойкова подлога си станал на НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРЕДАТЕЛ??? Срам ме е, че ти вярвах, срам ме е, че си станал (а може би винаги си бил) елементарен ГЕРБав идиот и последовател на престъпната клика!!! Настоявам да се извиниш на целия ни български народ и никога повече да не си отваряш устата, що се отнася до политиката!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Много ме разочарова професора ,ама щом оплю Левски ,какво да говорим за достойния ни ПРЕЗИДЕНТ> Никой не съди магариите на Плевналиев, удобен за всички. Явно е слънчасал и си излива злобата .Спри се !Осъзнай се !!

  11. Изглежда е обсебен от Вампира който изкопа, защото от тогава се промени! Изпълзява озъбен от ГЕРБавата Тъмнина и със страст я пази!

  12. Божидар Димитров беше член на висшия съвет на БСП. След това отиде в ГЕРБ и стана министър. Той е добър историк, но не е добър политик. Сега създава партия, за да може заедно с ГЕРБ да изберат Б.Борисов за президент, България да стане президентска република и отново цялата власт да бъде в ръцете на Б.Борисов, а Б.Димитров да се добере до парламента или до някой министерски пост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *