ДПС пак се изгаври с Борисов. Искат ли да СВАЛЯТ БАЩИЦАТА, или…Вижте сами!

България отблизо
Оценката ни към това правителство не я правим сега, а сме я дали още от първия ден. Още тогава ние бяхме против участието на националистите във властта и разпределението на постовете.

Това е правителство на пробите и грешките и всеки го вижда, дори да е предубеден, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него през последните два месеца се случват скандал след скандал и  гаф след гаф. И това е непрекъснато. Замазва се един, показва се друг. И непрекъснато се дълбае все по-голяма пропаст между предизборни обещания и действителност. А народът не иска да гледа сеири, а реални действия.

„За нас е много по-важно, когато си на власт, да знаят хората  какво ще правиш с властта. Нужно е да има ясна програма, ясна ценностна платформа, цели, срокове и изпълнение. А всъщност цари огромен хаос“, смята той.

При нас управляващото  мнозинство е  аритметичните величина. Механично се събират бройката депутати от няколко партии и като достигнт 50 процента,  се прави правителство. Често напълно безпринципна  коалиция, в която програмите на различните участници не съвпадат. И всеки прави компромис с избирателите си, зарязва обещания и цели и единствената самоцел остава властта. И хората го усещат това все по-осезаемо на гърба си.

„През последните 8 години България се управляваше от седем  правителства!  Четири  редовни и три служебни кабинета, които нищо не направиха за България.

Те не реализираха така нужните реформи в различни сектори, образованието, здравеопазването, правораздаването, не обърнаха внимание на  демографската криза, не  подобриха условията на бизнес средата, не увеличеха доходите на хората. За нас е важно да има мнозинство не на брой депутати, а на база ценности и приоритети, управление с ясна програма, която знае какви са проблемите на  обществото и ще започне да ги решава.

Ние от ДПК  готвим такава програма и се готвим за управление“, заяви за трети път през последния месец лидерът на Движението.

Ако първите два пъти от ГЕРБ се направиха, че не са чули предупреждението на Сараите, сега вероятно го чуха. А може би пак мина край ушите им.

От ДПС обаче все още не казват ще свалят ли Борисов, когото обвиниха, че не мисли за България, а само за авторитета си в ЕС и кой ще го погали по главата, или искат да заменят патриотите в коалицията.

Наскоро от Сараите обаче намекнаха, че са готови за избори, така че нищо чудно да са тръгнали към първия вариант.

Но как ще стане без Ердоаган?

Това е въпросът…

А след него има още въпроси…

Засега без отговор!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

1 thought on “ДПС пак се изгаври с Борисов. Искат ли да СВАЛЯТ БАЩИЦАТА, или…Вижте сами!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *