Бойко Ноев разкри кой действащ политик са имали предвид в списъка със санкции на САЩ!

България отблизо

Последствията от това, което беше съобщено от американското правителство, ще бъдат по-дълбоки от това, което изглежда на пръв поглед. Това смята бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

В предаването  „Здравей, България” той направи своя прочит на последните събития. По думите му никой у нас не трябва да има съмнения, че тази президентска директива е юридически издържан акт.

Според Ноев има 3 особено важни изречения в документа.

„Първото е за олигарха, който е подкупил български официални лица. Второто изречение е, че тези официални лица включват действащ български политик. Не само подкупено ли е било официално това правителствено лице, но то е и в момента действащ политически лидер. Няма друг такъв освен Бойко Борисов. Това е моят прочит“, заяви Ноев.

„Отделно за ръководителя на друга партия има изречение, че Божков е щял да му даде пари, но това не е подкуп. Това е подкрепа на политически деец… Подкупът се касае само за действащия политически лидер“, заяви Ноев.

„Ще излязат вероятно и зависимостите на главния прокурор Гешев от Пеевски. Това, което се говори под сурдинка в обществото, вероятно ще придобие с времето материални и документални измерения. Склонен съм да се присъединя към тези, които призовават Гешев да си подаде оставката“, каза още Ноев.

Последствия според него щяло да има и за ДПС.

„Това, че ДПС застана срещу американския президент ще има, според мен, тежки последствия за ръководството на ДПС“, каза Ноев.

Запитан защо Борисов е бил на среща при Херо Мустафа в деня, в който бяха обявени санкциите, Ноев каза, че лидерът на ГЕРБ не е бил поканен, а е поискал тази среща.

Според него САЩ въстават срещу стратегическата корупция в България.

„Стратегическата корупция на правителствено ниво, която в съчетание със стратегическата корупция на Руската федерация нанасят тежки щети върху българската национална сигурност, а оттам и върху сигурността на нашите съюзници“, смята Ноев.

„Турски поток”, „Белене” и военната индустрия са „тройният шлем на Борисов”, за който той е поел ангажимент пред руснаците и заради това той получава тези укори, меко казано“, коментира още Ноев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *