Бойко Рашков продължава спецакцията срещу купуването на гласове, арестува още шестима!

България отблизо

Полиция и жандармерия блокираха тази сутрин села в община Струмяни и община Сандански по сигнали за търговия с гласове за изборите в неделя. Тежко въоръжени служители са разположени в селата Илинденци, Микрево, Дамяница, Склаве, съобщи „24 часа“.

Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че ще бъдат под особен надзор или арестувани всички съмнителни лица, за да се прекрати поне на 80% вихрещото се купуване на гласове. Той добави, че служебното правителство ще спази всичките си ангажименти по организиране на честни и прозрачни избори.

Малко преди 6 ч започнаха обиски по домовете на заподозрени за купуване на гласове, които са основно в ромските махали. Засега задържани са шестима души от различни села.

Мъжете се извеждат от къщите си и се транспортират до районното управление в Сандански.

В Дупница също има обиски, задържан е неформален лидер на ромската Гиздова махала Калин Георгиев, защото в дома му са открити пари и списъци с имена на избиратели от квартала.

Tagged

1 thought on “Бойко Рашков продължава спецакцията срещу купуването на гласове, арестува още шестима!

  1. В голям дунавски град , където сложихте компрометирана фигура за областен се регистрират застъпници на ФНСД от ГЕРБ и платени от тях , тази формация от години не участва в избори , снабдили са се техни бланки и печатат – купен вот 100% , Такъв областен – все едно да назначиш Нунев или Катакачанов , затова и няма нищо гнило в този град открито !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *