„Има такъв народ“: Само ние сме партия на промяната, всички останали са участвали в управлението и затова са статукво!

България отблизо

Деленето на партии на статуквото и на промяната е некоректно. Вземете един лист и  напишете имената на всички, които са участвали в управлението на страната. А отдолу под чертата ще има само една партия – ИТН. ИТН може да твърди на всички, че само тя е партия на промяната.

Всички останали са участвали под една или друга форма в управлението.

Това заяви Филип Станев от ИТН.

„Ние не сме влезли в политиката, за да се обичаме или харесваме с някого, или да говорим с някого. Ние имаме страхотни решения, страхотни професионалисти. Предаването ни беше мостът този мост по който професионалистите да влязат в управлението на държавата. Говоренето с БСП, ГЕРБ и ДПС е некоректно към избирателите. Това е предателство спрямо българския суверен. Ние на практика воюваме с тях“, каза още Станев.

Попитан, дали все пак би приел подкрепа от ДПС, той отговори: „Не можеш да кажеш на някого да не те подкрепя. Можеш да кажеш, че не желаеш да работиш с него, но не можеш да му кажеш да не те подкрепя“.

„Какво означава избори до дупка? В една демокрация да се плашим от избори? Белгия беше през правителство над две години, а държавата не се срути“, зададе въпрос той.

По думите му, най-доброто лекарство за една демокрация са изборите. Всичко е в ръцете на суверена. Уважаеми избиратели вие решавате. Направете така, че да има стабилно мнозинство. Дайте ни възможност да го направим. Ако ли не, на кого да се сърдим. Всичко е в ръцете на суверена.

Не бива да допускаме повече в България да има премиер, който 12 години по-късно да го виждаме как спи гол до пълно със злато шкафче. да има Мата Хари, да има Магнитски.

Нима смятате това, което се твърди по Магнитски, да е някаква финтифлюжка? Американците да ви приличат на жълта преса?

Аз даже не знам дали политическия елит е в една схема. По скоро икономически елит, прикрит зад политически партии.

Интервюто на Слави и отказа от суверенитет

Отказ от суверенитет не може да се съдържа в твърдението на Слави Трифонов. Става въпрос за обща армия, за общо правосъдие, а не за загубен суверенитет. Знаете Слави колко много държи на България, той е истински патриот.

Наистина ли си мислите, че Слави ще застане зад гей браковете и ще прави такива пропаганди?

Спомням си как патриотите заявиха в шоуто, че никога няма да работят с Борисов, а после му станаха вицепремиери. Спомням си как техни хора, лумпенизирани се разхождаха с едни фесове. Трябваше да сложат и фес на Борисов, който отиде при Ердоган.

Как слави ще уволни  Гешев ?

Фигурата на Гешев е пример като личност. Цялата работа с прокуратурата в България е сбъркана. тя трябва да бъде извадена от съдебната и да отиде при изпълнителната власт. Това е руския модел. Докато я има тази недосегаемост , ще бъде така.

Това ще е едно от първите неща, които ще промени, ако дойдем на власт. Какви са и тези специализирани съд и прокуратура. Това са вредни образувания за съдебната система. Съдебната реформа трябва да бъде направена спешно.

Това е една от най-приоритетните задачи. Корупцията няма как да бъде осъдено и в метафоричен и пряк план, ако няма работеща съдебна система. Правосъдната реформа е битка с корупцията.

Корупцията си е корупцията, дали по високите етажи или на улицата с катаджията, тя си е позорно дело. Всяка една корупция е вредна. Най-вредна е обаче корупцията на ниво политика.

Служебният кабинет е знаков с това, че някои твърдения, които по-рано не можеха да бъдат доказани, се потвърдиха. Борисов твърдеше, че без него не може да се управлява, както се вижда, той е послъгвал.

Според мен работи много добре финансовия министър, вътрешният министър, икономиката работи добре.

Има лица, които са напуснали страната, за да не бъдат арестувани. Колкото повече арести има във връзка с купуването на вот, е толкова по-добре. Сред тях дори има и полицейски началници.

Слави Трифонов ще носи своята отговорност до край. Тя е отговорност към българските граждани.

Tagged

1 thought on “„Има такъв народ“: Само ние сме партия на промяната, всички останали са участвали в управлението и затова са статукво!

  1. И вие сте същите боклуци, с нищо не се различавате от гробарите !!! Чухме го и „вашия патриот“ какво говори пред чуждите вестници и май ще стане–от трън,та на глог, че по висок !!! Никакви патриоти не сте, борите се и вие за кокала, нито програма имате, нито хора които знаят какво да правят, видяхме и председателката ви на Н.СЪБРАНИЕ как крещеше като истеричка !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *