Бойко Рашков раздруса ГЕРБ: Няма да ме махнете, колкото и да ви се иска!

България отблизо
Офертата на ГЕРБ: „Махнете министъра на вътрешните работи, за да ви партнираме“, е безсмислена. Никога няма да ме махнат. А и никой в парламента не иска да работи с тях. Да не говорим, че новото правителство е желязно.
Затова не възприемам като нещо сериозно изказванията на този артист Тома Биков.
Това каза в предаването „Алтернативата“ вътрешният министър Бойко Рашков.

„Главният прокурор на ГЕРБ Иван Гешев манипулира обществото у нас във връзка с престъпността. В момента той твърди, няколко пъти вече го чуваме, че през тази година в нашата страна престъпността се е повишила като процент, което е далеч от истината. Мисля, че в момента Гешев отново по поръчка на бившата управляваща партия ГЕРБ умишлено заблуждава обществото, за да внуши, че обстановката у нас се влошава и престъпността се увеличава. Според справка обаче това съвсем не е така“, коментира още Рашков.

 

„Не става дума за институционална война между прокуратурата и МВР, а за моето неодобрение на Иван Гешев като главен прокурор – като позиция и поведение. Поведението на този човек въобще не съответства на длъжността главен прокурор. Иначе части от прокуратурата работят много добре с МВР“, добави министърът на вътрешните работи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *