Изненада: Две народни представителки от партията на Кирил Петков напускат парламента!

България отблизо

Две народни представителки от „Продължаваме промяната“ – Лена Бориславова и Яна Балникова – по всяка вероятност още в сряда (15 декември) ще напуснат парламента. Това се разбира от програмата за работа на Народното събрание, в която е предвидено да бъдат гласувани прекратяване на пълномощията на двамата народни представители.

 

Според източници от „Продължаваме промяната“, Лена Бориславова ще бъде говорител на правителството „Петков“, а Яна Балникова ще бъде негов съветник в Министерския съвет.

 

Лена Бориславова стана депутат от листата на „Продължаваме промяната“ в 24 многомандатен избирателен район (МИР) в София. На нейно място в парламента се очаква да влезе Любомир Попйорданов (на 61 години). На сайта на формацията е посочено, че е юрист и предприемач. Бил е председател на асоциацията за алтернативен туризъм.

Яна Балникова бе водач на кандидат-депутатската листа на „Продължаваме промяната“ в Габрово. Вероятно нейното място в Народното събрание ще заеме Богомил Петков. Информация на сайта на формацията сочи, че има две специалности, завършени в България: „Социално-икономическа информация“ и „Морал и Право“. За професионалния си опит Петков обобщава, че „протича в различни области и дейности, като основните са: създаване и управление на производство на горен плетен трикотаж , производство на бетонови и варови разтвори, производство на бетонови изделия“.

След гласуването на правителството шест депутати на „Продължаваме промяната“ бяха сменени, тъй като влязоха в изпълнителната власт. Кои са те – четете тук.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *