Бойни дронове унищожиха най-голямото военно съоръжение край Киев! И видео!

Свят

Световни медии съобщиха за поражението на едно от най-големите, ако не и най-голямото, военно съоръжение на ВСУ в района на Киев. По-рано бе съобщено за удар по цели в град Белая Церков, разположен южно от украинската столица.

 

Според потвърдени данни, с помощта на баражиращи боеприпаси е ударено военното поделение, в което е дислоцирана 72-ра отделна механизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна „Черните Запорожци“.

В мрежата се появяват все повече и повече кадри, в които се виждат горящите сгради на украинската военна част, включително щаба и разположения личен състав.

През нощта пламъците, избухнали в резултат на използването на пет (по други данни — шест) ударни дрона «Геран-2». Те напълно са унищожили вътрешните помещения в повечето сгради на военната част, а също така поне няколко прилежащи постройки, заедно с покривите.

Понастоящем в Украйна се опитват да установят откъде са пуснати «Геран-2», твърдейки, че «от северната част Киевска област е надеждно прикрита от средства на ПВО», игнорирайки факта, че за ударните дронове средствата на ПВО НЕ са непреодолима преграда.

https://youtu.be/O44-ulPy8qw

ПП, Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *