Ето как Русия разбива на прах украинското контранастъпление

Свят

Първите опити на многократно обявяваното украинско контранастъпление са довели до редица негативни последици, съобщават световните издания.

Само през последните 2-3 дни въоръжените сили на Украйна и т. нар. „настъпателна гвардия“ понесоха най-големите загуби през последните месеци. Безвъзвратните загуби на противника от 11 май се оценяват на около 2 200 загинали. Най-големите загуби са претърпени в Бахмутско направление, включително в самия град.

Въпреки факта, че ВСУ успя да отвоюва няколко квадратни километра територия близо до Богдановка и в района на Клещеевка от руската армия, украинските сили все още не са успели да разширят успехите си. Съответно, не са успели да превземат кварталите в западната част на Бахмут от частите на ЧВК „Вагнер“.

Освен това бяха нанесени серия от въздушни и артилерийски удари по украинските формирования в районите на отвоюваната от Руската федерация територия на север и югозапад от Бахмут, което е довело до значителни загуби в личния състав на най-обучените части, включително подразделения на 3-та отделна бригада, която по-рано беше формирана от бойците на „Азов“.

Но загубите в личен състав и техника не са единственото негативно нещо за ВСУ. Посоките за напредък на въоръжените сили на Украйна и „настъпателната гвардия“ не останаха незабелязани от руското разузнаване. И съответно планиращи бомби и ракети са ги засипали.

Унищожено е място, на което е бил разположен личен състав на ВСУ в Краматорск, откъдето той щеше да нанесе удар в посока на Соледар-Бахмут. Струпванията на въоръжените сили на Украйна, които вече бяха подготвени за настъпление, са унищожени.

Нанесени са атаки по украински цели в района на Часов Яр и други прилежащи територии. Авиацията на Въздушно-космическите сили на Руската федерация продължава дейността си.

Tagged

1 thought on “Ето как Русия разбива на прах украинското контранастъпление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *