Бомба в bTV! Антон Хекимян хвърли оставка, вижте къде отива

България отблизо

Капитанът на отбора на БТВ Антон Хекимян напуска телевизията, чието лице е от близо 20 години.

 

По информация на Bulletin.bg той става началник на новинарския екип на най-големия конкурент на телевизията, която управляваше досега – НОВА.

 

Свръхамбициозното ръководство на Нова броудкастинг груп е направило неустоимо предложение на капитана на противниковия отбор.

 

По наша информация днес чуждестранните шефове на Хекимян свикват спешна среща със служителите в телевизията, за да обявят напускането на досегашния директор на новини и актуални предавания.

 

Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на БТВ от края на 2020 г. Цялата си професионална кариера той изгражда в телевизията, където започва като стажант в нюзрума още в първи курс от следването си. Работи последователно като репортер и водещ на съботно-неделния сутрешен блок, а от 2014 г. задава сериозните въпроси за деня в един от най-гледаните сутрешни блокове – „Тази сутрин“.

 

За работата си като журналист Хекимян е носител на редица признания, сред които наградата „Достоен българин“ за активна доброволческа дейност след наводненията в Аспарухово (2015) и за професионализъм и всеотдайност при отразяването на COVID темата (2020).

 

През 2016 и 2018 г. печели приза за висока езикова култура от Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч, голямата награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2019) и много други.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *