Кирил Петков: Трябва да изгоним всички руски шпиони! Без значение свещеници ли са, или пенсионери!

България отблизо

За съжаление отново чуждите служби трябва да открият, че имаме поредния шпионин в България. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков по повод шпионския скандал около Руската църква у нас. 

 

По думите правителството и в частност премиерът акад. Николай Денков много подкрепят българската православна църква.

„Видях, че някои се опитват да използват това правителство срещу църквата, напротив, едно от първите решения на правителството беше да възстанови бюджетът на Рилския манастир, въобще работата с църквата е конструктивна.

Проблемът е когато чужди държави използват под прикритие ролята на човек, който трябва да вкарва надежда, любов към вярващите и да го използват за шпионин“, посочи още Петков.

Според него е пропуск на ДАНС, че служителите на Руската църква са експулсирани едва сега, а не по-рано.

„Ако днес вече знаем, че той е бил шпионин на руските служби, той е бил шпионин на руските служби от 5 години. Докато не заработят българските служби по истински начин, националната ни сигурност е под риск.

Не може една Северна Македония да има по-добра информация за руските шпиони в България, отколкото нашите служби“, посочи още Кирил Петков.

„ИТН са абсолютно деструктивни. То даже сега не мога да различа кои са от Възраждане и кои от ИТН. На нас ни трябват 160 гласа за конституционната реформа“, заяви бившият премиер.

Петков намекна, че може да има сериозни промени в кабинета при ротацията и освен с нов премиер, да осъмнем и с някой и друг нов министър.

„Имаме ясна уговорка, че всеки министър, който трябва да бъде сменен, трябва да бъде в съгласие с двете партии и само тогава да бъде сменен. Надявам се уговорката да се спази“, заяви той.

„След КПКОНПИ шансът ни с Нидерландия се увеличи с много проценти. Миналата седмица бях в Австрия и говорих три часа с хора от там. Ще се борим от декември да сме в Шенген“, каза той.

Tagged

3 thoughts on “Кирил Петков: Трябва да изгоним всички руски шпиони! Без значение свещеници ли са, или пенсионери!

  1. Това човек ли е или чудовище.Абе тъпнар защо не искараш всички руско-български семейства на стадиона като Пиночет и разстрел да не ти пречат-шпиони ти самият си такъв махайте се от тук скапахте страната.

  2. Госпожо Гълъбова ,отново най настоятелно се обръщам към вас да си приберете този откачен индивид защото е вреден за обществото ни Колкото повече стои на свобода ще ни вкара във война ,ако ли не да бъде изпратен до приятеля му наркомсн

  3. Ти си първия за изхвърляне заедно с откачалката татаревския каун кокорчо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *