Борислав Цеков: Борисов се извъртя за РСМ! Ето какво още може да изтъргува изтъргува!

България отблизо

„Свидетели сме на задълбочаваща се политическа нестабилност“. Констатацията направи пред БНР Борислав Цеков от Института за модерна политика, доктор по конституционно право.

 

Припомняме, че Борисов обеща, ако Петков имал смелост да реши проблема със Северна Македония, той Борисов щял да му даде 59 гласа. Как ще го реши Петков, след като има решение на Народното събрание, с което всеки трябва да се съобразява. И още нещо. Типично по Борисовски бившият премиер продължава да обещава гласове, сякаш са негови, а не на отделни личности със свое мислене и свое право на решение. Припомняме, че той дори не е депутат.

Цеков прогнозира:

„След извъртането на Бойко Борисов, което видяхме по темата за Северна Македония, очевидно вървят задкулисни политически договорки и е напълно възможно да станем свидетели на оцеляване на този кабинет с подкрепата на ГЕРБ – под една или друга форма“.

Това, което се случва по темата за РСМ, е доста срамен момент – и за ГЕРБ, и вреден за България. Това е търгуване с националните интереси“, коментира той.

БЛИЦ уточнява, че в сряда от 19:10 часа депутатите ще решат съдбата на кабинета „Петков“ и ще гласуват внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството.

Математиката към момента показва, че опозиционните сили разполагат със 125 гласа и, ако всички народни представители от тях гласуват, то Румен Радев ще трябва да завърти отново рулетката с мандати.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *