Борисов взриви НС на контра: Аз на Кирил Петков му казах, ама той не ме слуша

България отблизо

„Имаме претенции към бюджета, но чисто политически акт е да бъде подкрепен. Направихме среща с депутатите ни и ще вкараме предложение.

Разбрахме се след 2-3 месеца много по-задълбочено да се направи промяна в други сфери“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

 

Изказването му идва непосредствено след срещата, която той проведе тайно с Кирил Петков и Асен Василев.

Като междинен бюджет, ще го подкрепим. Работа на финансовия министър и премиера е бюджета.

Мен никога не сте ме питали от кого взимаме и на кого даваме, а всички са получавали. Можеше всяка година по 10% да се вдигат заплатите. Докато си правеха политиката, си мълчахме„, каза той.

„Друга тема, която прави впечатление е вашата дъвка за инхаус процедурите и какво се оказа? Не знаем фирмите на ПП ли са, на „Има такъв народ“ (ИТН) ли са. Водехте се от „Хемус“, чували и т.н.

 

С тези инхаус процедури щяхме да построим по-евтино. Честито на българския народ за промените, които направиха с ваша помощ.

Три години хаос, нищо на двойна цена – това е далавера. Извинявам се, точната дума е „глупост“, заяви Борисов.

Според него бюджетът потвърждава тези негови твърдения.

 Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Елементарният прочит се вижда. Същите фирми, на двойно по-висока цена. Честито! Ако Асен Василев се вслуша в браншовете съм оптимист за следващия бюджет.

Говорихме и по темите с регулаторите. Чакаме хората им да ги дадат. Аз съм посочил само едно име, това на Димитър Радев. Всички знаете, че е перфектен банкер. Нямам никакви претенции и така се работи“, посочи Борисов.

На Кирил Петков, за областните управители, му казах да даде пример. Аз съм водач за София и Пловдив, дайте вашите областни, ние ще дадем заместници.

Да отпушим и да тръгнат.

Ние ще играем с наш кмет. Винаги сме участвали със силна листа. Когато дойде време, ще ви съобщя. Партията, изпълнителната комисия, иска след август месец да номинира“, каза лидерът на ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *