Борисов: В името на народа се прегърнах с другите двама и приех всичко! Но кметовете няма да си дам

България отблизо
Имаме разбирателство за бюджата. Това обявиха заедно пред журналисти Кирил Петков, Христо Иванов и Бойко Борисов. ”Това, което снощи се случи на комисията, днес на лидерска среща се разбрахме, че всички казуси по бюджета ще бъдат решени. България ще има бюджет, който ще служи на българските граждани”, заяви председателят на ”Продължаваме Промяната” Кирил Петков, пред журналисти.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обяви, че механизъм ще бъде подписан, но в момента правят тестове.

 

„Мнозинството се консолидира около решение по приходните мерки в бюджета, които бяха поставени вчера от комисията на съмнение. Промяната ще бъде свързана с размера на фирмите, които ще се прилагат – мерките за ел. плащане. До този момент идеята беше за фирми с над 50 души персонал, сега постигнахме компрос да бъде за над 100 души. Останалите мерки ще бъдат приети“, допълни той.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че имат право на противоположности по някой теми, защото са различни партии.

 

„Компромисите, които направихме, за да има правителство, мисля че успокояват обществото. Бюджетът е политическият закон на едно управление. Ако не се приеме бюджет, внесен от Асен Василев правителството пада. Отстъпих доста неща, за които сме говорили. Колегите се съгласиха за някой неща- за касовите бележки, електронното плащане. Ние приехме за касовите наличности, за плащането на фишовете електронно, за фонда.

 

Борисов успокои, че в името на народа ще подкрепят бюджета предложен от Асен Василев.

 

Кирил Петков допълни, че обща цел е Еврозоната и Шенген.

 

„Таванът за цените на тока и бизнеса остава на 200 лева. Това е мярка, с която да сме сигурни, че влизаме в рамките, които се изискват за влизане от механизма за оценка за Еврозоната.

 

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ не могат да отстъпят от мандатността на кметовете. По думите му истинската цел да се търси конституционно мнозинство, е съдебната реформа, предаде Евроком.

 

„24 май е изключителен празник, в това няма спор. Има спор дали да е този, онзи или другият. Истинската цел е съдебната реформа и нашият водач Христо Иванов в тази тема, го подкрепяме във всички неща“.

Според Борисов, ако не бъде приет внесеният от финансовия министър Асен Василев бюджет, правителството пада.

Tagged

1 thought on “Борисов: В името на народа се прегърнах с другите двама и приех всичко! Но кметовете няма да си дам

  1. Г-н Борисов, прегърна се с Политическите Простаци и ДеБилите не в името на народа а да те изперат от престъпното ти поведение в Барселона гейт с тези 5 милиона евро.Един ден за тази сглобка ще имаш много ядове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *