Борисов: ГЕРБ може да направи правителство само с ПП-ДБ, защото нямаме различия за войната в Украйна

България отблизо

„В момента събитията са толкова опасни в света, като се започне с ученията в Тайван и се стигне до войната в Украйна. България не може да остане без правителство“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление от централата на партията.

„Трябва да проявим разум, съгласие и търпимост. Единственото стабилно и дългосрочно правителство е между двете големи коалиции (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ – бел.ред.). По същество, ние имаме еднакви виждания на 99% в програмите си“, каза Борисов.

„Самоконтролът при такова правителство е най-голям гарант срещу корупцията“, добави той.

Има и други варианти, но там има големи различния – по отношение на войната в Украйна, например, продължи Борисов визирайки евентуални разговори с БСП и „Възраждане“.

„Всички заклинания, че не може да се направи едно или друго правителство – допълнително влошават кризата, допълнително изправят страната пред непоправими последствия“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Коалицията може да си говори за повишаване на пенсии, доходи… но има несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни, ако няма редовно правителство.

„Около 10 юни държавата няма да може да плаща. За да не се стигне до подобен сценарий, трябва да проявим разум, съгласие, търпимост“, призова Бойко Борисов. „Ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет“, добави той.

Изкривена е цялата система за управление на държавата – продължи лидерът на ГЕРБ – Дори не искаме да си говорим за това, защото всеки се готви след няколко месеца пак да ходи на избори. Не го казвам, за да плаша, а за да разберат политическите лидери колко е важно да има редовно правителство.

„Готови сме, диалогични сме, поставяме България над всичко. Единственото, което искаме, е към нас да се отнасят уважително, заради огромния брой гласоподаватели, който ни подкрепи“, подчерта Бойко Борисов.

„Ако считаме, че парламентарната демокрация е най-добра, трябва да проявим разум в парламента“, призова лидерът на ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *