Борисов е отказал ДНК тест по ”Барселонагейт”, посягали на честта му…

България отблизо
”Не желая да дам съгласие за това.” Така отговаря лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на разпита си по делото ”Барселонагейт” на 25 май, попитан дали желае да си направи изследване, което да установи дали е баща на детето на манекенката Борислава Йовчева. Разпитът е сред стотиците документи, внесени от прокуратурата в парламента заедно с искането да бъде свален депутатският имунитет на Борисов, за да бъде обвинен за пране на пари, пише ”Сега”.

От разпита става ясно, че в призовката на Борисов е бил посочен чл. 146 от НПК, който регламентира, че от обвиняеми и свидетели може да изискат образци за сравнително изследване, когато не е възможно да се набавят по друг начин. Те са длъжни да предоставят изискваните образци за сравнително изследване, а при отказ те се изземват принудително с разрешение на съд, гласи НПК. Няма данни обаче дали прокуратурата е използвала тази процедура.

Дали Борисов е баща на детето на Йовчева има значение единствено като евентуален мотив за осигуряването на манекенката и момиченцето й с прословутото скъпо имение в Барселона.

 

Цитираните показания на Борисов са дадени на 25 май, когато той беше призован като свидетел по делото. Той се яви в прокуратурата, придружен от депутатите от ГЕРБ и от фенове.

 

Вчера парламентът създаде временна парламентарна комисия, която да се занимава с исканията на главния прокурор Иван Гешев за сваляне на депутатските имунитети на Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП-ДБ), както и на Димитър Аврамов от ДПС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *