Борисов издаде кои са тайните му сътрудници и попари ПП: Коалиция няма!

България отблизо
Няма коалиция. Повтарям заради тях, защото те държат. Това е механизъм за сътрудничество.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Бойко Борисов, който не скри иронията си.

Думите на лидера на ГЕРБ са потенциална причина за нов конфликт, който да назрее сред партньорите в правителството. От “Продължаваме Промяната” – “Демократична България” категорично посочват, че това не е коалиция и ротационното правителство е с мандат на ПП-ДБ.

 

“Благодарение на това, че бяхме лидери за реформата на съдебната власт, заложена в Плана за възстановяване, Европейската комисия предложи преди два дни механизмът за проверка върху страната ни да отпадне. В предишните парламенти това не се случи. Имало е смисъл да направим правителство и некоалиционно мнозинство“, допълни лидерът на ГЕРБ.

 

„Надявам се, когато дойде време за ротация, да си удържат на думата, защото сега се борят само за постове. За регулаторите ще се разберем. Когато принципът и механизмът, че само техните кандидати са хубави и добри, отпадне“, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

“Разбрах, че през тези години сме изнасяли огромно количество оръжие. Как е прикривано? Най-вероятно през концесионерите. Оставям въпроса на интелигентността на българските граждани. Оръжието е изнасяно с посредници – най-голямата им специалност. Вчера елиминирахме посредниците, нищо различно не е станало”, допълни още лидерът на ГЕРБ.

 

Припомняме, че обвиненията за посредници в доставките на газ докараха Кирил Петков и Бойко Борисов до дела. Лидерът на ПП съди Борисов заради изказване, че той и Асен Василев са забогатели от договори за доставка на синьо гориво.

 

“Искам да благодаря на Делян Добрев и на Христо Гаджев – благодарение на тяхната бърза и ефективна работа през последните няколко дни по време на комисии и в зала, ние сформирахме огромни мнозинства относно декларацията за подкрепа на Украйна, деблокирането на резерва, относно бъдещето на реакторите на “Белене“. Не беше честно ние да пазим кворума и да участваме в комисии, а някои да тичат да си правят селфи“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

 

“Благодаря на президента Зеленски, че се срещна с опозиционните партии, ИТН и ДПС, които работиха и помагаха тези решения да се случат. Благодаря и на Тошко Йорданов, и на Мустафа Карадайъ, които бяха там и подкрепиха декларацията за Украйна. Зеленски го бяха заблудили, че „Възраждане“ ще правят някакви ексцесии и саботажи. Лично им обясних, че това не е в техен стил. Следя посещенията и изявите им по Европа. Те ще търсят там изява, в това политическо семейство, както ние в ЕНП“, посочи още Борисов.

 

Той коментира и кандидатурата на ПП-ДБ за кмет на София, като се включи към критиките към Васил Терзиев заради връзките на семейството му с Държавна сигурност, които той осъди.

 

“Служил съм в пожарната по времето на ръководителите на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят. Приказките за червените куфарчета не съм ги измислил аз. Аз още марширувах по плаца, когато се говореше за червени куфарчета, червени мобифони и всичко останало”, заяви Борисов и обеща да обяви кандидатът на ГЕРБ за кмет “когато му дойде времето”, каза Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *