Борисов изохка: Новите партии ще паднат като чичо Пенчо от кобилата!

България отблизо

„Преди малко завършихме изпълнителната комисия. Разгледахме актуалната ситуация в страната. Тя може да се определи с две думи – пълен хаос“.

 

С тези думите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна извънредна пресконференция на партията му.

„Имаше дума, че в царството на лудите, където нормалният бива обявяван за луд.

„Слушах интервютата на Станислав Трифонов – хубаво е, че иска най-сетне да поеме отговорност за това, което една година правеха.

Въпросът е как ще го направят и дано го направят. Отговорността е изцяло тяхна.

Макар и неграмотно написано ние не получихме писмо. Не че сме очаквали. Но щеше да бъде вид знак.

Народът им каза, че нашата партия на иска да бъде изчегъртана“, категоричен бе Борисов.

„Служебният премиер Стефан Янев каза, че оставя държавата в добро състояние – да, ние така я оставихме. Последните месеци не са направили нищо повече от това, което ние бяхме направили и оставили.

Дори не искам да говоря за ваксинациите, защото ще излезе, че плашим хората“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Между редовните и предсрочните избори имаше илюзия, която политическите партии без ГЕРБ и СДС, налагаха, че видиш ли след тези избори ще може да бъде съставено правителство без ГЕРБ. Чудесно! Ние искаме да сме на много ръце разстояние от всичко, което се случва в момента.

Аз не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които искат пак да ходим на избори.

Наложиха страх какъвто не е имало от времето на комунизма. Кръстникът на всичко това е Румен Радев.

Слушайки интервюто на г-н Трифонов не си представям как ще продължат преговорите без някоя от партиите да претърпи огромно унижение от правителство, което няма никакви политики.

Да, хората му знаят езици, но от поканата им личи, че не знаят най-важния – българския.

ГЕРБ-СДС трябва да стоят максимално отдалечени от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората – защото не можеш да имаш с 0,5% и да не отчетеш тези, които са до теб, а да се обръщаш към 4,5 партия и да ги караш да се чувстват като победители.

Чух Христо Иванов да казва: „Свалихме ГЕРБ“. Вие тотално сте се объркали, бе! Ние си изкарахме мандата. Това на народен език се казва „Тоя човек не е с всичкия си“.

Нашите депутати ще влязат в залата и ще гласуват против правителството. Защото всяка друга наша форма на добронамереност и отговорност ще ни обвърже с разни кукловоди, сценаристи и други.

Всички, които си сътвориха Росенец и други, да продължават да си го правят. Доказано ДПС преля на ИТН гласове, за да се доберат до нас, но не успяха да изчислят точно и България загуби.

Да си направят правителство. Да не ни забъркват в техните каши. Какво след това ще лъжат хората?

След трети избори и подобни резултати как ще направят правителство?“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„При миграционна вълна, при коронавирусна вълна – за която проф. Кантарджиев предупреди… чудя се него как не са го изчегъртали още…

Разеденителят на нацията, разбил нацията и партиите… едно служебно правителство ще му е много от ползва на Радев да работи още няколко месеца, но щее пагубно за държавата.

Аз искам едно малко кътче, където сме ГЕРБ-СДС, да има разумни и здрави сили, които когато дойде катастрофата да могат да реагират.

Сега правят като историята с чичо Пенчо – чичо Пенчо се качил на кобилата и казал „Дий!“ и паднал. Ей това правят сега!“, отсече Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *