Сарафов нанесе нов жесток удар срещу Иван Гешев!

България отблизо

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов е подал сигнал срещу Иван Гешев. Това потвърдиха от Софийската градска прокуратура пред Нова тв.

В сигнала се съдържат обвинения за три престъпления, извършени от Гешев, съобщават още от СГП. Те са: извършен незаконен запис на телефонен разговор с члена на ВСС Йордан Стоев; оказване на влияние на наблюдаващия прокурор по делото на „Барселонагейт” и присвояване и длъжностно престъпление на вила в Боровец.

 

Борислав Сарафов даде брифинг, в който заяви, че го е страх за живота му, тъй като познава главния прокурор много добре. Той поиска Министерство на правосъдието да му сложи охрана, а по-късно от ведомството потвърдиха, че това ще се случи.

По последния казус на пресконференцията си в понеделник Сарафов заяви: „Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост“.

 

 

Припомняме, че главният прокурор Иван Гешев скъса оставката си пред камери на журналисти в понеделник сутрин. Той заяви, че ще завърши мандата си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *