Борисов изригна: „Нито искам да съм министър, нито депутат, нито премиер“. А защо ги руча жабетата?

България отблизо

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е депутат. Централната избирателна комисия одобри подаденото от него заявление, с което той се отказва да бъде посочен като избран за народен представител от два района – в София и Пловдив, предаде БНР.

След изборите Борисов заяви, че отново ще се откаже от депутатския си мандат и подчерта „нито искам да съм министър, нито депутат, нито премиер“.

Иван Грънчаров от листата на ГЕРБ-СДС в 11-ти Ловешки МИР също няма да бъде обявяван за избран за народен представител, след като ЦИК одобри и подаденото от него заявление. Това съществено размества листата на коалицията, тъй като и поставеният под №3 Иван Миховски също отказа да е депутат. В Ловеч, ГЕРБ- СДС печели 2 депутатски места.

Николай Събев – бившия министър на транспорта, който водеше листата на „Продължаваме промяната“ в Русе, също се отказа да е народен представител, а заявлението му бе прието от ЦИК.

Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена, обяви Събев, цитиран от пресцентъра на „Продължаваме Промяната“.

Той обяснява, че преди година и половина се е включил в един „ентусиазиран отбор от млади хора“, защото вярвал, че България трябва и може да се промени.

„Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес трябва да са част от изграждането на една нова България“, пише още бившият министър на транспорта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *