Борисов към варненските медицински сестри: Как сте булки? Харесва ли ви новото отделение?!

България отблизо

„Как ни вървеше икономиката, щяхме да минем тази година 130 млрд. Сринаха се финансите и икономиката. Коронавирусът ни съсипа, съсипа света. Хем много хора умряха, хем икономиките се сринаха“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където инспектира града заедно с кмета Иван Портних.

Борисов и Портних посетиха болница „Св. Анна“, а по време на пътуването  министър-председателят бе уверен, че проблемът с трафика в града се решава. В тази връзка премиерът напомни за АМ „Хемус“ и заяви, че ако не е бил той, аутобанът никога е нямало да бъде завършен.

Борисов с интерес разгледа напълно ремонтирания операционен блок на болницата. „Само поглеждаме ние, да не замърсим. Това вече работи, нали? Добре, докторе, да излизаме“, приключи с обиколката той.

„Как сте, булки? Харесва ли ви? Щом ви харесва на вас, значи е добре станало“, пошегува се с част от медицинския персонал премиерът с широка усмивка. Следващата стъпка в обиколката е спортния комплекс в града, който преди седмица вече е с акт 16, похвали се Портних.

За да стигнат до спортния комплекс те отново се качиха на бул. Васил Левски, който според кмета разпределя трафика по различен начин. Борисов пък се похвали със столичното метро. На свой ред Портних се оплака, че във Варна имат проблем с трафика от тировете. А премиерът поясни, че целта е да извадят този трафик от града, пише информационна агенция blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще отбележим, че тези „воаяжи“ на премиера са напълно безсмислени. тази информация той може да я получи чрез чиновниците си или по телефона. Но…въпросът не е там. Въпросът е, че Борисов трябва да се появява в медиите всеки ден, да говори за постиженията, неговите и на ГЕРБ, както и да удря своите противници.

Тази медийна „активност“ на премиера, обаче, започва да досажда. Мине не мине час и хоп, Борисов вече нещо е казал. Така се говори не за Божков, а за шефа на ГЕРБ.  И по този начин неусетно се втълпява на гражданите колко много работи премиера. А за фактът, че от такава работа няма никакъв смисъл, никой не говори. Никой не казва, че ръководителят на едно правителство на бедна държава като нашата и особено по време на криза, трябва не да се жалва от тежкото положение, а да дава работещи решения как да се преодолее това.

Само че, когато стане въпрос за пари, шефът млъква и изчезва. И какво се получава?! Че работата на премиера не е да бистри стратегии и програми за развитие, а да говори. И колкото повече, толкова по-добре.

После питаме защо сме бедни?! Отговорът е пред очите ни!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *