Борисов лошо се изгаври с Кирил Петков. И го заплаши с нещо неочаквано

България отблизо

Предложих на Кирил Петков да го издигнат за кандидат за кмет на София и ние нямаше да издигаме наш. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч.

Като ги слушам какви глупости говорят, не знам дали следващата седмица дали ще започне изобщо парламентът. Навсякъде ГЕРБ е обещал, че ще направи „Струма“, „Хемус“, Велико Търново-Русе, пътя Монтана-Видин. Освен това повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес, а ние да си траем“, каза още той.

 

По думите му ако се е случило нещо добро в този парламент относно евроатлантическата ориентация, случило се е благодарение на ГЕРБ: „Ние внесохме предложенията за Северна Македония, поехме си пасивите, ние поехме ангажиментите за даване на оръжие на Украйна, ние направихме законите за превъоръжаване на армията, платихме половината – една „Хемус“ за първата ескадрила Ф-16″.

„Те вчера са гласували за „Страйкърите“ без да има решение на парламента и ще ни вкарат в такъв юридически казус, само за да се покажат на някого. Не знам на кого искат да се покажат“, добави той.

„Навсякъде мърсуват с всякакви партии, всякакви коалиции, всичко само да е срещу нас“, заяви Борисов.

„За да спрат спекулациите, защото чух, че Иван Костов е говорил по тази тема – аз него го уважавам, на другите не бих им отговарял изобщо, истината е, че много преди изборите за София ние предложихме на колегите от ПП и ДБ да се издигне кандидат различен от родата на Държавна сигурност и ГЕРБ да не издига кандидат. Даже на Кирил Петков му казах: „Кандидатирай се ти, въобще няма да издигаме кандидат“. Какво сега – ГЕРБ подкрепяли на Путин човек?“, разкри той.

„ГЕРБ били виновни за това, че техният заместник-министър отива и мърсува, отива и снима с личния си телефон в нарушение на неговата заповед. Представете си, колега Атанасов, че аз снимам с телефона си там, ти ще отидеш ли спокоен на изборите? Искат и това да ни вменят като вина. Ние сме ги побеждавали с машини, каквото искат“, посочи той.

„Да си мерят приказките. Ще мине неделя и ще решаваме. За мен сглобката в този момент не съществува. В момента нямаме никакви причини, включително и моралните ценности, да издигнат хора от Държавна сигурност, не могат да ги припишат срещу никого от нас“, категоричен беше председателят на ГЕРБ.

„Те си бламират вътрешния министър, а в същото време не искат да коментират защо министър, който нито съм чувал, нито виждал, /../ ходи с охрана. Притискан от депутати. Всякакви умни и красиви да бъдат така добри, когато излязат и клечат пред президентството и подкрепиха президента Радев и викаха „Ние сме с вас, г-н президент“, това било нормално. Когато само се пошегувах, че между Държавна сигурност и държавна собственост трябва да е изборът на уж синя София, само това съм казал, и настана хаос, който си го има от 3 години. Ами те в Хасково са заедно с БСП. Заедно с проруруските партии бранят „Лукойл“ с всички средства, а в същото време бензинът е 3,30 лв.“, посочи той.

„Забравят, че би трябвало в сряда да сме в парламента. С това си безпринципно поведение – всички срещу ГЕРБ, ще гледаме сеира тепърва. Вече им знам къде са им аверите, къде са им приятелите, в кои партии са – там, където се подкрепят, завират се по вили, по кръчмета тайно, нека да го правят. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях. Може би в сряда ще направя едно национално съвещание за 2-3 дни и там ще преценяваме изобщо имаме ли нужда с хора, които плашат собствените си министри, да носим заедно отговорност. Да им е честито, каквото са спечелили. Да видим как ще управляват и София с една трета общински съветници“, заяви председателят на ГЕРБ.

Имам и бас с Кирил Петков. Макар че и двамата не пием – на бутилка уиски. Аз му казах: „Ще направите така с масираната атака срещу ГЕРБ в София с вашите протежета като Бонев и подобни, да се явите с Ваня и да загубите София и вие, ако искаш да се хванем на бас“. И това ще стане в неделя. Дали ги призоваваме, дали не – няма никакво значение“, посочи Борисов. По думите му, след една година софиянци ще разберат какво са си причинили с тези избори.

„В сряда ще искат да им подкрепя бюджет. Ами няма да стане. Отсега им казвам. Без „Хемус“, без… Няма смисъл въобще да се срещаме и да говорим. Така че след неделя – приятна игра, ще гледам кой какво прави в неделя. Това ще определи политиката на нашата партия“, категоричен беше Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *