Борисов министър: ГЕРБ ще промени икономиката на България!

България отблизо

Изграждането на суперкомпютър в София е добре не само за имиджа на България, но и ще подпомогне развитието на икономиката, привличайки чуждестранни инвеститори.

Това стана ясно от думите на икономическия министър Емил Караниколов в ефира на БНТ.

Според него позиционирането на машината у нас е доверие към страната и доказателство, че тук има достатъчно високо квалифицирани кадри, които да могат да оперират с нея.

Този суперкомпютър ще покаже на инвеститорите, че те могат да използват България и него, смята още икономическият министър. „Това е изключително ценно и съм сигурен, че тепърва ще идват инвеститори“, убеден е Караниколов, подчертавайки, че компютърът е насочен към бизнеса.

За изграждането на суперкомпютъра, който трябва да заработи през 2020 г., правителството дава 12 млн. евро. Общата му стойност е 18 млн. евро, като остатъка от финансирането ще даде Еврокомисията. За да има резултат от инвестицията обаче, бизнесът и науката трябва да работят заедно. „Държавата го е осигурила, но оттук нататък бизнесът и науката трябва да работят съвместно, защото те са едно цяло“, изтъкна Караниколов.

Суперкомпютърът, изглежда, е крачка към идеята за преструктуриране на родната икономика. Министърът коментира, че досега тя и преките чужди инвестиции са били движени от неща без добавена стойност, като приватизацията и фотоволтаиците например. „Нашата икономика ще се промени“, убеден е Караниколов, който подкрепи думите си с новопостроените през последната години заводи./economic.bg/

Не знаем къде ги вижда Караниколов тези заводи, но ние не виждаме нито един. И безработните не виждат никакви заводи. Що се отнася до този „суперкомпютър“, ние го плащаме почти изцяло, без да знаем каква полза ще донесе. Някакъв компютър щял да привлече инвеститори и да промени икономиката. Значи нещо, което не направиха за тридесет години, сега ще бъде готово за нула време. Чували ли сте по-голяма глупост от тази?!

istinata.net

Tagged

1 thought on “Борисов министър: ГЕРБ ще промени икономиката на България!

  1. То и десетпроцентовия данък уж щеше да привлече инвеститори,пък те си чупят краката да бягат или най-малкото да ни заобикалят…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *