Борисов: Ние не искаме руски шпиони, а руски туристи! Борим се за бизнеса, а някои искат да ни изчегъртат и да подарят втори мандат на Радев!

България отблизо

Чудя се на тази безотговорност в България. Настават толкова тежки времена. Ние чакаме един месец да си отиваме. Понеже сме отговорни, затова правим тази среща.

Ние трябваше отдавна да сме изчегъртани и тук да стои един на масата, който да тропа и да вика: „Путин, Ердоган, давайте туристи“. Те така си мислят, че се говори с тези хора. Ако нямаш подход, няма кой да ти каже „Добър ден”. Това заяви на среща с представители на туристическия бранш премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Ние не искаме руските шпиони, но туристите са им добре дошли и ще направим всичко възможно те да се чувстват приятно в България. Мисля, че това, че и Руското министерство на туризма награди нашия вицепремиер също е един добър знак, защото и в тежкия момент на противопоставяне в региона заради Украйна, имаме шанс да привлечем и повече туристи”, каза още Борисов. И добави, че ако е необходимо, ще проведе и телефонен разговор.

„Виждате стотици хиляди искат да пътуват. Това е хубаво, защото отиват, виждат, връщат се с впечатление. Това е прекрасно, а другите идват в България“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той отбеляза, че човек без пари не пътува и отчете, че за 4 години доходите на българите са се повишили с над 50 %.

„Вчера чаках да чуя планове какво ще се прави, а те казаха, че им трябвало абсолютно мнозинство. И щаб медицински направиха и Плана за подпомагане не искаха. Само казват: „Това не е хубаво”. Дават ни само един премиер, който да иде и да върне мандата”, отбеляза Борисов

„Защо им беше този мораториум? Съкратиха сроковете,  за да си променят Избирателния кодекс, който е важен за президентските избори, така че някой обслужва президента. Заради него ги сменят, да има служебна победа.

„Някой, като започне да прави нещо с умисъл, народът после го наказва”, каза още той.

ЕК, комисарите обичат България. Ние получихме милиарди повече. Ако някой мисли, че е лесно – да пробва. 200 млн. евро за Северозапада на изпроводяк.

Радвам се, че видях Слави жив, здрав, с готовност да управлява някога, при абсолютно мнозинство. Но това няма да се случи.

Но му предлагам – в Гърция избирателната система е първият да получава, мисля че, 50 депутати допълнително. Вместо сега, да се опитват да сготвят някаква манджа и да се опитват да променят правилата в последния момент, това нас не ни притеснява, но резултатите ще са сходни“, добави премиерът.

„Слави е първи, не ни иска нас, трябва със същите партии да бъде. Тогава пак ли ще каже: „Докато не ми дадете цялата власт, пак на избори”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *